Ilmeisesti olen onnistunut innostamaan useammankin blogin lukijan treenaamaan myös esineiden nostoja (/oikeaa noutoa), kivaa! :)

Meillä mudinpoikasen pään menoksi kuusi uutta esinettä. Koira on syöny ruokansa reilu tunti sitten ja oli mukavan rauhallinen muutenkin, oikeastaan suoraan uniltaan. Pyyhekumin palanen, hiuslenkki, pankkikortin kokoinen rutussa oleva muovitasku, kännykän laturi jonka johto kiedottu sen itsensä ympärille + pantu kumilenkillä kiinni, sähkömiehen pieni teippirulla ja metallinen desin mitta. Kamera jäi vähän huonosti eikä tosta videosta näe hirveesti itse nostelua, mutta siinä on muutama muu hauska pointti, niin pannaan se ny nettiin.

Koiran valitsema järkkä oli kumi - hiuslenkki -teippirulla - laturi (vinkulelu) - laturi ja sitten aloin näyttää sille mikä seuraavaksi. Koira ei saa namia muulloin ku naksun jälkeen, vaikka se käykin tsekkaamassa mun käden aika monta kertaa, että joko. Tyhmä käsi unohtu tohon alas tolleen.

1) eka nosto näkyy lähietäisyydeltä, koira hamuaa esinettä hauskasti :D se on se kumin palanen.

2) koira hakee mulle rivin ulkopuolelta kumisen ex-vinkulelunsa kesken kaiken. Otan sen mutta siitä ei tuu palkkaa.

3) kun jäljellä on enää niitä inhottavia, se hilppasee olkkariin ja meinaa hakea jonkun lelunsa. Rykäisen sille kahdesti jolloin se palaa takas. Se desi selkeesti ällötti, mutta minusta tolta videoltakin näkee että koira tietää mikä on pointti, mutta koettaa vaan vähän "auttaisko jos tuon jonku muun lelun ku en tahtois ottaa tota suuhuni".

4) lopussa se hyppää luuta vastaan, mutta tietää ettei saa hypätä, joten etujalat ei koske muhun... :D

Ens kerralla vielä ihan vaan kokemuksen vuoksi pienempiä/hankalampia saada nostettua/inhottavampaa materiaalia olevia esineitä, vaikka kyllä se aika hyvin alkaa jo yleistää tota hommaa. Sit voisin ottaa taas helpot esineet mutta nousta itse seisomaan, ja alkaa hinkata sitä luovuttamista tapahtumaan vasta käskystä. Vaan miten, minen nyt oikeen vieläkään tiedä...

Video