Märkä asfaltti, aiemmin sato ihan kunnolla.

Liikkeestä istumista. Ihan oli hakusessa, ehkä viime aikainen maahanmenokuuri sotki. Tai no, istui se kyllä, mutta vähän hitaasti, ja haki samalla väen vängällä perusasentoon päin. Reilut käsiavut, enkä etukäteissuunnitelmasta huolimatta yrittänyt ollenkaan koira mun sivulla, vaan peruutin pelkästään. Olisko niitä tullu joku kuusi-seitsemän toistoa yhteensä? Loppua kohti alkoi sujua paremmin. Vikasta tennispallon heitto koiran yli.

Heiteltiin palloa pari kertaa, tyhjällä parkkipaikalla sen saa k-a-u-a-s. En vaan uskaltanu heittää ku (heikosti, mutta edes jotenkin :P) valaistuun suuntaan jänispelkoni takia, en sinne pimeään osaan päin. Viimeinen heitto meni anyway todella kauas - meidän normaaleihin verrattuna ainakin - ja koiran hakiessa sitä kaivoin maksalaatikkorasian kassista kainaloon hollille. Anna-käsky kun koira oli parin metrin päässä tulossa, toi tosi hienosti käteen, ja siitä ylläripurkki vaihdossa. Tollaseksi kun se esineruudun esineiden luovutukset sais niin johan olis! :)

Olin varannu naksuttimen ja ajatellu yrittää pallon ja sen kanssa merkata seisomaan pysähtymisiä, mutta kun ensinnäkin ne istumisetkin oli ihan plörinää, niin ei tehny mieli sotkea mitään toista asentoa, kun sain ne jotenkin toimimaan. Tajusin että maksalaatikkopurkissa on pieni sininen kansi (agikentällä olen käyttänyt saman sarjan yhtä kokoa isompaa) ja tossa on soneran puljun kaksi porrasta. :D Agilityn kontakteja siis! Kävi mielessä että onkohan niillä joku valvontalaitteisto ja kohta on securitaksen piipaa-autot paikalla pelkästään siitä kun hengailen niiden portailla. Oltiin kuitenkin rohkeita. Koira portaiden yläosaan istumaan, alusta ja sen päälle nami maahan vähän matkan päähän portaista (siis sellanen matka että koiran takajalat jäis sille alimmalle portaalle, ja etujalat tulis maahan portaan ja alustan väliin. Tärkeetä että takajalat nimenomaan jää sinne portaalle!), ota-käsky ja kun on syöny sen namin, vapautus "ok" ja vika nami kädestä kun koira tulee kokonaan alas portailta.

Olisko näitä ollu neljä yhteensä. Vikalla osoitin koiran menemään taas sinne portaiden yläosaan, se seisoi vielä kun sanoin "odota". Olen kuvitellut, että odota-käskyllä se istuu automaattisesti. Näemmä ei. Siinä se seisoi, kyykin laittamassa alustan ja namit siihen, ja kun nostin katseeni, olin varma että koira on valunu istumaan. Vaan ei, seiso edelleen. Hittolainen, olenpa ollut väärässä! Ensinnäkin se odota ei tarkoita sille "istu ja pysy siinä". Se nyt ei välttämättä haittaa ollenkaan, tai oikeastaan... sehän on hyvä. Kai. Kyllä?

Mutta se toinen pointti. Olisko se voinu tajuta sen odota-käskyn niin, että jähmety siihen asentoon missä olet käskyn saadessasi? Tätä pitää ehdottomasti kokeilla uudestaan, toi yksi kertahan nyt saattoi olla vaan sattumaakin. Mutta jos asia olis noin hienosti, niin - no se olis todella hienoa! :D Sitten meidän liikkeistä seis tulee olemaan myös "odota", ja koira jähmettyy. Seuratessaanhan se on seisten, niin jää tietysti tällä logiikalla seisomaan. Mutta ajatelkaa jos se on ottanu sen ihan kirjaimellisesti, niin sit se jähmettyy yksi jalka ilmaan jos annan käskyn sellasena hetkenä. :D