30 namia, kuvittelin että niiden aikana varmasti sheippaan sen koskemaan kuonolla mun avoimeen kämmeneen. Pilkoin lihapullan ja vielä pesin kädet saippualla, että ei taatusti ole hajua houkuttimena. Istuin tuolille, naksu valmiina toisessa kädessä, toisen käden ojensin tarjolle. Naksauta kun se katsoo kättä -> kun se liikkuu vähän sitä kohti -> yms yms kunnes olet saanut sen koskemaan kättä... entä kun se uteliaana eläimenä tietysti tälläsi naamansa käteen heti ekalla? :D Me sitten vaan tehtiin loput 29 kappaletta niin että käsi oli eri asennossa ja vähän liikkuikin. Onnistuin kerran vahingossa naksauttamaan kun koira huitaisi tassuillaan (aika hauskasti vielä, se läppäsi molemmat etujalat mun kädelle yhtä aikaa), kun en katsonut sitä, vaan naksautin vaan heti kun tunsin kosketuksen.. sen jälkeen ne tassutkin sitten tahtoi tulla mukaan. Voihan hitto!

Jos käsi on koiran naamaa korkeammalla, koiran mielestä se on paikallaolosignaali. Olisin halunnut että se hyppää koskemaan mun kättä, mutta onneksi älysin olla kannustamatta, toi on varmasti paljon parempi säilyttää paikallaolomerkkinä. Liitän siihen ehkä jonkun "kämmen"-vihjeen, niin sitten sillä saa hyppiä. Jos viitsin siis.

Ei se nyt sikäli menny ihan putkeen, kun olisin nimenomaan halunnu sheipata jotain hömppää. Tyhmä koira arvasi ekalla ihan nappiin. :D

Osa on videolla ja itse asiassa siinä näkyis noi kaikki hauskat kämmit. Ekana se kun palkkaan tassuläpsyn, tokana se kun vahingossa näytän paikallaolosignaalia ja ihmettelen hetken kun koira möllöttää tekemättä mitään ja sitte vasta tajuan vaihtaa kättä muualle, ja sitten vielä puoliksi naksautan kerran kun se taas käytti tassua ja tajusin liian myöhään... :D Hieno opetusvideo, "ei näin!"