Nimittäin pyörällä, juuri äsken. Kansalaisen karttapaikka antoi 9,73km ja siitäkin me alussa käveltiin parisataa metriä ja takas tullessa ravattiin saman verran ihan hiirenhiljaa, mä olin kyllä pyörän selässä. Mutta olkoon se nyt 10km ja se oli tuo lentokentän kierros, itselleni jatkoa varten muistiin.

Mennessä päästin koiran irti vasta Jyväskyläntiellä, ja ajattelin eka että otan sen kiinni takas tullessa samassa kohtaa, mutta sepä tuli kotiin asti irti. Lentokentän ympäristössä joku toinen sekopääfillaristi tuli vastaan, mutta en tehny tai edes sanonu koiralle mitään, ei ollu tarvetta. Ei meinannu räyhätä, ei karata sen luokse, ei mitään. Takas tullessa sitten just siinä missä olin ajatellu pistää koiran kiinni, kun tultiin selkeesti hornan tuutista kaupunkialueelle, eteemme pysähtyi vähän matkan päähän auto ja sieltä hoipparoi joku tyyppi ulos. Mä pyysin koiraa hidastamaan ja oikeen hienosti se totteli. Luulin että se tyyppi menee kuselle, mutta se jäi keskelle jalkakäytävää toljottamaan. Pysähdyin ja otin koiran samalla kiinni, oli sellanen olo että toi tyyppi tulee haastamaan riitaa, ja mun oikeusturvan kannalta parasta että koira on remmissä :P No, eipä se liikkunu minnekään, ei sinne puskaankaan, joten keräsin koirani ja sanoin että mennään sitten. Ihan lähellä näin että se olikin tyttö ja ilmeisesti puhui puhelimeen, en tiedä miksi ja minkä takia sen piti pulahtaa autosta ulos, mutta enpä jääny ottamaan selvääkään. Ylitettiin katu ja päästin koiran uudestaan irti.

Paineltiin muistaakseni neljä oikeen kunnon laukkapätkää, ja kyllä se nyt vaan on niin, että mä en pysty polkemaan niin kovaa etteikö koira pysyisi johdossa. :D Se menee meinaan k-o-v-a-a! Pääosin kuitenkin aikasen hidasta ravia.

Kotona mudi sai tehdä ne agikurssin venytykset, jotka kai enemmän oli lämmittelyä varten, mutta menipä nyt vasta jälkeen päin. En uskalla ruokkia sitä nyt ihan äkkiä. Meillä meni aika tarkalleen tunti alkukävelyineen ja sekopäidenväistymistävenailuineen. Vähän sais vielä vauhtia kiriä, AD-kokeessa se on muistaakseni 12-15km/h. Toi nyt oli tosiaan aikamoista lönkyttelyä välillä, kun en osaa oikeen arvioida miten koira ravaa normaaliin irtolenkkiin verrattuna, ja pelkään että rasitan sitä liikaa.