Päätin, että nyt on aika vaikeuttaa hommaa. Päästin jo edellisellä kerralla molempia leukoja pitävän käden irti, mutta se oli sellainen ihan sentin väli jos sitäkään. Nyt kädet kunnolla irti ja selkeesti pois siitä hollilta. Jos ehtii mälvätä tai tiputtaa, "ups" ja uusi toisto. Ei kai ole muuta tapaa opettaa että pidä sitä kunnes toisin sanotaan, kuin antaa sen huomata että pudotusta ei tosiaan saa valita itse? :D Muistaa vaan itse pysyä korostetun rauhallisena. Palkatta jääminen kyllä riittää, mudilla oli kupissa jauhelihaa, raaka muna, nappulaa ja öljyt, ja se oli seota nahoistaan jo kun tein sen ruokaa. Kuppi pöydän reunalla muistuttaa koko ajan mitä saat kun onnistut harjoituksissasi, niin eipä siinä tartte enää itse alkaa raivoomaan sille mokista. Välipalkkoina puolikas nakki, puolikas lihapulla, puolikas nakki, tässä järkässä.

Eka toisto ihan ok, sivelin leukoja ja irroitin käsiä sen jälkeen. Omat liikkeet pitää olla hyvin hitaat. Jätin kädet muistaakseni vielä aika lähelle leukoja.

Tokalla se alkoi vinkua kun mietin hetken mitä tekisin, kapula oli mun sylissä ja koira istui jo edessä asemissa. "Anna jo?" :D Suustaan se ehti tiputtaa kapulan kerran, ja jonkun verran pyöritelläkin. Otin aika pitkän pidon kun sain kädet irti, vähempikin olis ehkä riittänyt. Se pyörittely alkaa just silloin kun mun kädet irtoaa liian kauas, mitään etäisyyttä en osaa sanoa, mutta kun mun käsi ei ole selkeesti sen kuonon päällä enää. Tässä vois ehkä yrittää edetä maltillisemmin, mutta tollasta etäisyyttä on niin vaikea mitata (vertaa vaikka paikallaolon matka, metrit tai askeleet on helppo laskea), että luulen että mun keino on merkata pudotukset "ups" ja mälväämiset "älä" ja kehua kun pitää hyvin.

Kolmannella tippui kans kerran, ja mudia inhotti se kun avasin suun uudestaan, pyöritteli vähän päätänsä pois päin. Ekoilla se ottaa sen aina kiltisti suuhunsa, mutta jos pitää ottaa uus toisto ilman palkkaa, se vähän venkoilee. Mistähän se johtuu?

Erityisesti kun laitan mun kädet kapulan laippoja kohti, koira tiputtaa. Tosi herkästi. Kai se on jo tullut irroitussignaaliksi vauhtinoudoissa tms? Häiritsin mudia vähän heiluttamalla kapulaa laipoista, sen tiputuksen jälkeen piti hyvin ja pää heilui mukana, eli ote oli ihan tarpeeksi tiukka.

Tän jälkeen laitoin kapulan vielä lattialle, ja pyysin koiran nostamaan sen. Tai se nosti sen ihan itse ennen kuin ehdin keksiä mitä käskyä käyttäisin. Halusin vaan kokeilla ettei se ala ruvennut inhoamaan koko kapulaa.

Luulen että lisään tähän pitoon ensin kestoa, sanotaanko että se pitäis sitä vaikka 10 sekuntia niin että voin viedä kädet kokonaan syliini tms. Lisäksi sen pitää kestää se, että vien kädet laipoille ja tönin kapulaa, mutta koira ei saa irroittaa. Sen jälkeen nousen seisomaan (ja olen heti alusta asti tarkka että koira on suorassa luovutusasennossa) ja kun siinä on sama 10 sekuntia, alan liikkua.