Tehdäänpä parin viikon kuurit näitä taas, tällä kertaa oikeesti maaten, pentuna se vaan istui :). Koska hentomielinen omistaja ei raaski enää oikeen makuuttaa koiraa ulkona, se saa tehdä paikallamakuut ennen iltaruokaa kotona. Tavoitteena sen parin viikon jälkeen olla kahdessa minuutissa kestossa.

Aloitettiin äsken. "Tehdään makuuta" vihjeeksi, kupin muistin laittaa kädestä pöydälle häiritsemästä. Maahan-käskyllä meni nätisti maahan, sai nakin, pysy-käskyn - ja nousi istumaan. Toistin "maahan", ei auta, joten vaihdoin oikeen korostetun rempseälle ups -linjalle. Ohjasin koiran nousemaan ja kiertämään uudelleen istumaan mun eteen, mikä on lähtötilanne maahan-käskyllemme tällä hetkellä. Meni taas hyvin, nakkia ei enää ollu joten kehuin vaan, korostin käsimerkillä ja toistelin "pysy"-käskyä. Koira oli ihan piestyn näköinen silti. Laskin kupin ja menin kokeilemaan käsin onko sen kyynärpäät irti maasta, ja päätin että silitän ja juttelen sille niin kauan että saan sen vähän iloisemmaksi. Mä en tajua mikä tossa tökkii. Voiko sillä olla se niska/selkä niin kipeä että sen on huono maata? Onneksi saatiin hieronta ensi viikolle, siellä varmasti selviää se selkäasia.

No, mudista oli ihan kauheeta maata ja silittäminenkin oli ällöä. Nyt kun mietin niin ei se ulkona oo niin surkeen näköinen paikalla olossa, eli paineistuuko se tosta ruokintatilanteesta? Onhan siltä joskus nostettu kuppi pois kun koira on yrittänyt varastaa sinne ilman lupaa, olen jättänyt koko kupin antamatta jos koira on urpoillu ihan kunnolla yms.

Hmpf, onpas outoa.

Oli se vähän lytyssä toi asento muutenkin, mutta kyynärpäät kyllä oli maassa.

---

23:40: minäpäs taidan tehdä sen kanssa ulkona maahan menoja lentävän lelun kanssa. Ei oo lelupalkkaa paljoa käytetty ollenkaan missään tällasissa. Ei myöskään seuraamisessa, sitäkin voisi kokeilla, ja opettaa nyt vihdoin sen että vasemmasta kainalosta tippuu, älä pelästy... kesällä toi ei meinaan tajunnu siitä yhtään mitään. Luulen että lelun kanssa tehdessä koiran mielialaa sais vähän muutettua.