Saaaatanan vehje kadotti mun tekstin! >:O Tässä toistamiseen.

Seuraamista. Olin tehnyt etukäteen kaavat montako askelta, jo oltiin menossa kohdassa 2-2-6. Se ei vaan toiminut. Väljää ja jotenkin ylipäänsä jähmeää. Mietin pistänkö koiran remmiin jotta voin nyppiä sitä sillä ja saada sen korjaamaan, mutta totesin että jos en saa sitä häiriöttömässä paikassa seuraamaan vapaaehtoisesti kuutta askelta hyvin niin olkoon koko juttu, me lopetetaan harrastaminen sitten siihen. :S

Käännökset kuitenkin oli oikeen näppäriä, joten tehtiin sekä oikealle että täyskäännöksiä oikean kautta.

Ruutua. Namilätkä takaosassa. Kaksi ekaa toistoa hyviä, lähti pelkällä ruutu-käskyllä. Kolmas nami vietyämme leikittiin hetki lähetyspaikassa ja otin irti ja perusasentoon, ja yritin lähettää siitä. Ai mikä ruutu? No hei, tää oli kuudes kerta kun se kuulee ruutu-käskyn, joten ei ihme että ei ihan onnistunu. :D Voimakas käsiapu niin muisti että ne namithan sinne jäi. Neljäs toisto ilman mitään himmailuja ja se oli taas ok. Heitin narupallon koiran yli sen syötyä namit.

Liikkeestä istumista niin että mä peruutin. Pari toistoa namilla hyviä, sitten koira jäi seisomaan. Wtf! Oikein kaunis liikkeestä seis mutta en mä istu-käskyn annettuani sellaista halunnut palkata. :/ Vaihdoin jossain vaiheessa leluun ja se oli oikein toimiva. Heitto siis koiran yli sen taakse. En uskaltanut kokeilla niin että kävellään eteenpäin.

Seuraamista lelulla. Päätin kokeilla, eli otin narupallon oikeaan käteen reittä vasten. Koira ei varsinaisesti nähnyt sitä mutta tiesi kuitenkin että se on siellä, ts. näki kun laitoin sen sinne. :D Johan meni paljon paremmin kuin aiemmin namin kanssa! Mä olen pyrkinyt käyttämään namia seuraamisessa kun sillä saa pidettyä vahvistetiheyden korkeena, mutta ehkä sitä lelun käyttöäkin pitäis nyt alkaa harkita enemmän. Oikeen tiivistä mutta pikkasen tuppaa edistämään. Otettiin kai ensin kaksi ja sitten kuusi askelta. Ja joku vielä heittää narupallon eteenpäin. Opettele ilman koiraa heittämään se selän takaa oikealla kädellä taaksepäin. Kai sitä vois pitää vasemmassa kainalossa mistä se on helppo tiputtaa just oikeaan kohtaan, mutta olen niin kovasti yrittänyt välttää mitään imuttamisia enää ja pelkään että tosta tulee taas sit ongelma häivyttää se sieltä.

Maahan menoja ihan vaan nähdäkseni näyttääkö mudi yhtä hakatulta kuin kotona. No ei! Korvat terhakasti pystyssä ja häntä heiluu niin ku mitä tahansa tehdessämme. Kerran se ehti nousta ilman lupaa ja meinasi heti ahdistua siitä, mutta pysyin itse reippaana ja selvittiin hienosti. Ei varsinaista paikalla oloa siis, palkkasin sen vaan etutassujen väliin joskus kerran ja joskus useammin ennen vapautusta, ja kyykistyin ja nousin aina välissä. Muistaa vaan toistaa sille "maahan" tai "pysy" aina välipalkan jälkeen. Mieluummin ehkä "maahan", koska senhän on itsessään tarkoitus sisältää "kunnes toisin käsketään". Yksi paikallaolo, peruutin muutaman metrin, seisoin pari sekuntia ja palasin palkkaamaan namilla etujalkojen väliin ja vapauttamaan josta naruleluleikki. Luulen että sitä kannattaa palkata lelulla, sillä ehkä sais sitä mielentilaa muutettua? Tai sitten mennään ojasta allikkoon.

Lopuksi halusin ottaa maasta luoksetulon, en tiedä onko näitäkään ennen kokeiltu. Koira maahan ja odota-käskyllä jättö. Peruutin noin 10m. Laukalla se tuli mutta selkeesti normaalia hitaammin ja jotenkin vähän ihmeissään. Heitin narupallon taakseni, eiköhän sillä saada vauhtia. :)

Tehtiin enemmän lelulla kun varmaan koskaan aiemmin ollaan tehty! Koira pelitti oikeen hienosti. Mä olen jotenkin jumissa niissä nameissa, pitää nyt miettiä tartteeko niitä oikeesti niin kauheesti. Entä jos se seuraaminenkin vaikka takkuaa siksi kun palkkaan sitä edelleen kauheen tiiviisti?

Kotona vielä tänne-hinkkausta, siis luoksetulon loppuasentoja muistaakseni viisi kpl. Todella ihana asenne, koira tuli tiiviisti ja vieläpä suoraan! Alkaakohan se oppia tämänkin :) Pitäis joskus ulkona pidemmällä matkalla kokeilla huutaa tänne ja olla heittämättä mitään palkkaa/kumartumatta palkkaamaan sitä ja katsoa mitä se tekee. Samoin sitä sivulle tuloa kisamatkalta ilman että autan yhtään vasemmalla kädellä, haluan nähdä osaako se sen eli onko meillä toko-alon luoksetulo olemassa.