Metsäkoulun hiekkakentällä noin tunnin lenkin jälkeen. Mulla on ääni edelleen ihan käheä sairastamisen takia, ja hyvä ja ei on aika karmeita raakkumisia kumpikin... hienoa treenata tälleen, eikö!

Rakensin eka ruudun, lähetys aika läheltä (5m?) että näen, oli aika hämärää. Vähän sähellystä, kävin näyttämässä, sit meni paremmin, mutta selkeesti ihan hukassa edelleen. Ei joko meinaa lähteä ollenkaan tai sit tarjoaa merkkejä, vasenta etua tai oikeaa takaa, en ymmärrä logiikkaa tässä. Lisää treeniä vaan. Lopuksi vaihdoin naksu+namipalkan pallon heittoon.

Sitten kun koira sopivasti kävi kierroksilla, ihan pelkkä sivu-käsky kun se oli mun edessä ja pallo mulla. Menee maahan. Yritin aika monta kertaa, menee maahan. Kurmootin sitä siitä että nyt kuuntele mitä sanotaan. Vissiin kolmesti. Sitten sillä syttyi lamppu päähän, saatiin oikea suoritus, josta ihan vaan laumavietillä hyväksyntä. Oli aika paineessa jo. Seuraavat kolme neljä oikein hyviä, sai jo palloa. Mulla oli pallo oikeassa kädessä ja kovin se meinaa kuikuilla sitä etukautta, tarkkuutta näihin, tai pallo piiloon. Sitten otin kokeeksi sen maahan menon samasta tilanteesta. Meni! Kuuntelee!

Taidettiin vaan leikkiä hyvän aikaa. Sitten vähän lisää ruutua, ei enää sujunut ollenkaan, kävi vaan pyörähtämässä metrin päässä ja palasi puremaan mua pallokäteen. :S

Seuraavaksi vammattiin luoksetulon suhteen. Otin eka sivulle tuloja ihan lähimatkalta. Alko tarjoamaan taas maahan menoa, josta muistaakseni keskusteltiin uudestaan. Sitten kun sain sen tekemään oikean liikkeen, ne oli hirveän hitaita ja jähmeitä. Otin pitkältä matkalta luoksetulona, ihan sama mitä 5-20m väliltä etäisyys oli, lähti hitaalla ravilla. Ei tuu onnistumaan, sehän tulee laukalla, piste. Kokeilin sitä minkä jostain luin, eli pysäytetään koira heti alkuunsa eikä anneta sen tulla sieltä ollenkaan, siis huudetaan jotain vaan ja juostaan sitä vastaan ja viedään se takas. Ei mitään raivareita, vaan keskeytys vaan. No sittenhän se ei lähtenyt enää ollenkaan sivu-käskyllä. Junnattiin tätä aika monta kertaa, jätin sen niin että juoksin poispäin ja hyppelin mennessäni yms mikä saisi siihen vauhtia. Tiedän että jos huutaisin sille mitä tahansa kimeää kun se on jo lähtenyt ravilla, se kyllä varmaan vaihtais laukkaan, mutta en halua niin päin. Jos se lähtee laukalla itse niin sitten saatan alkaa hehkuttaa saman tien, mutta se laukka-aloite on tultava koirasta.

Sitten tuli ihmisiä läheiseen rakennukseen, ja päätin tunkea koiran autoon. Mietin että lopetettiin sit tälleen ilman että saatiin yhtään onnistunutta, ei hyvä idea... mutta nne tyypit onneks lähti saman tien, ja otin koiran uudestaan. Junnattiin sitä edelleen jokunen yritys, ja sain lopulta yhden onnistuneen.

En nyt ymmärrä mikä sitä vaivasi. Se, kun kurmootin sitä aluksi maahan menon tarjoamisesta kun käsky oli sivulle? Se kävi niin kierroksilla pallosta, että vaikea uskoa että se hidastelu olisi mitään motivaation puutetta. Se oli vaan epävarma saako tulla, kai? Mitä ihmettä mä sen kanssa nyt jatkossa teen, jos tää toistuu?

Tänne-käskyllä en uskaltanut kokeilla ollenkaan.

Mulla on jotenkin taas hirveä stressi siitä, kun kaikki leviää. En tiedä mihin keskittyisin, enkä usko että me tätä menoa päästään ikinä mihinkään kokeisiin asti. Mä en vaan osaa.