Yölenkillä puolen yön maissa.

Ensin hyppyjä tietyöaidan kanssa (=suht korkea). Jätin koiran odota-käskyllä istumaan aidan toiselle puolelle ja menin itse toiselle puolelle huutamaan "hyppy!".

1. pääsin muutamat askeleet ennen kuin huomasin varjosta, että koira hiippailee perään. Vein takaisin.

2. juoksi aidan ali.

3. siirryin vähän lähemmäs ja tein kädellä liikkeen aidan päällä samalla kun annoin hyppykäskyn. Nyt onnistui.

4. onnistui myös. Tosi hyvä suorastaan. Älysin lopettaa tähän! Heiteltiin hetki palloa.

Sitten käveltiin kentälle.

Otin eka taas lähietäisyydeltä naamat vastakkain ollessamme sivulle tuloja. Kerran taisi erehtyä läjähtämään maahan, mutta veti siitä korvat luimuun ja hiippaili muistaakseni itse sivulle. Sen jälkeen ne sujui, muutaman sivulle tulon jälkeen käskinkin maahan, kuunteli senkin.

Odota-käskyä sai hinkata useampaan otteeseen. Se vaan nousi ja himmaili perään sieltä. Ihme homma tämäkin, ikinä tehnyt tällaista! Joskus satunnaisesti yhden kerran, mutta nyt näiden kahden treenin aikana varmaan 10 kertaa yhteensä...

Sitten pidensin matkan 10-15 metriin ja tehtiin samaa sivulle tuloa luoksetulona. Ekalla lähti laukalla mutta hyyyvin epävarmana ja hitaasti, mutta valitsipa kuitenkin sen laukan. Puhkesin kehuun heti ja heitin pallon taakseni kun koira oli parin metrin päässä minusta. Pari seuraavaa otin loppuun asti, edelleen vähän hitaita, mutta lähti sillä laukalla ja aloin sitten heti sen jälkeen aina kannustaa. Eka namipalkka ja sen jälkeen pallo. Heitin kyllä vaan tyhmänä (?) sen pallon sinne suuntaan mistä koira oli tullut, eli perusasennossa meidän molempien eteen, kun taaksehan se olis vissiin kannattanut.

Lopuksi vielä maahan menoja, yritin pikkasen peruuttaa itse samalla, että koirakin liikkuisi ja menisi liikkeestä maahan. No eihän se oikeen sujunut, tai selkeesti se pysähtyy ensin ja sitten vasta pläjähtää. Ei kuitenkaan mene istumisen kautta, vaan osaa pudota seisaalta. Luulen että se tarttee vaan lisää treeniä erilaisissa paikoissa. Maahan=putoa niiltä sijoiltasi makuulle oli ympäristö mikä tahansa.