Kurssin nimi on peruskoulutuskurssi, ja siellä kyllä opetetaan myös kisaliikkeitä (perusasento, seuraaminen, paikallaolo, maahan meno, istuminen) ihan jotakuinkin kisasääntöjen mukaan, mutta paljon myös muuten vaan kontaktiharkkaa, vieraan ihmisen käsittelyn sietämistä, remmissä nätisti kulkemista kiellettyjen esineiden ohi yms. Kurssi on nyt kolme kertaa sunnuntaisin ja sitten siirtyy maanantaille juuri meidän agilitytunnin päälle. Laskin, että agility loppuu huhtikuussa, ja tämä kurssi kestää toukokuun loppuun, eli viimeisille kerroille ehkä pääsemme taas mukaan. Vuosi sitten keväällä oltiin samalla kurssilla, ja kysyin nyt tutulta ohjaajalta että saammeko tulla mukaan muutamaksi kerraksi  lähinnä vaan häiriöharkan toivossa. Saimme luvan.

Luksi oli aluksi aika murinamoodissa, mutta nyt näytti siltä että se ihan oikeasti pelkäsi. Vieressämme oleva labbis oli varsinainen tankkeri ja röhki siihen malliin, että minuakin kauhistutti. Kielsin silti kaikki pörinät, jalalla piti polkaista välillä maata tehosteeksi että uskoi. Palkkaa satoi kontaktista ja rauhassa olemisesta, ja aika pian se siitä sitten tokenikin. :) Edelleen sama ongelma kuin ihan pentuna: kun me tehdään jotain, se kyllä keskittyy, mutta ne luppoajat on hankalampia. Kyllä se välillä killitti pitkäänkin pyytämättä katsekontaktissa (se taas ei välttämättä ole edes toivottavaa, turhaan väsyttää itseään) mutta tahtoo myös ruveta kyttäämään ympäristöä. Kielsin siltä toisen vieruskoiran tuijottelut myös kokonaan, se oli kuulemma vasta reilu puolivuotias uros ja aika topakkana äijäili minun silmiini jo nyt. Aika hyvin Luksi sitten tajusi itsekin, että kääntää vaan selän sinne päin, niin kiusaus ei ole silmien edessä ja saa vielä palkkaa minulta. :D

Tehtiin yleistä katsekontaktia ensin itse paikallaan ollen, sitten liikkuen. Istumista, muut teki tavallista, me liikkeestä istumisena. Sujui. Luoksepäästävyys, me otettiin ihan virallisena tokon mallisena. Koira oli ollut perusasennossa  jo aika pitkään enkä muistanut antaa uutta käskyä. "Tuomari" jäi eteemme juttelemaan minun kanssani vähän pidemmäksi aikaa,  ja jossain vaiheessa koira nousi haistamaan sitä. Siitä palautus sivulle. Pannan irroittamista ja takaisin laittamista, mä en ihan tajunnut tän pointtia, mun koira ainakin on vapaana niin paljon että ei se nyt heti irti päästyään horisonttiin sinkoa. Valitettavasti se röhkivä labbis sinkosi suoraan meidän luoksemme. Luksi taisi olla mun takana ihan sattumalta, kyykistyin ja nappasin labbista niskasta ja murahdin "POIS". Luksi ei tainnut ehtiä edes murisemaan. Ihan kiltti se koira vissiin olis ollut, mutta jessus kun me mentiin ton murkun kanssa harjoittelemaan just sitä, että häiriö ei haittaa ja täällä on ihan jees olla. :( Kyllä harmitti, mutta koira ei tuntunut olevan moksiskaan, tein sen kanssa heti siihen perään jotain omia juttuja ja omakin fiilis onneksi  kohosi takaisin. Kyllä se siitä, maailma ei kaatunutkaan.

Lopuksi yksi vauhtiluoksetulo: käveltiin ensin kentän päähän yhdessä kouluttajan kanssa, sitten ohjaaja jäi sinne ja kouluttaja vei koiran remmissä takas sinne toiseen päähän missä muut oli. Päästi irti ja ohjaaja kutsui luokse. Yllätyin aika kovasti, kun Luksi katsoi eka lähellä olevaa koiraa vähän silleen että meniskö ton luo, ja vasta sitten pinkaisi luoksetuloon. Ei me kyllä olla varmaan koskaan tälleen tehty, jos olisin jättänyt sen itse paikalleen toisten keskelle ja kävellyt kutsumaan, uskon että olisi tullut ihan viivana. Se oli ihan kujalla nyt mitä oikeen tapahtuu. :D

Omalla ajalla tehtiin perusasentoja, luoksetulon loppuasentoja, oikealle käännöksiä ja sivuaskelia oikealle.

Ihan lopuksi vietiin kamat ja autolle, mutta halusin kokeilla lelun kanssa sitä seuraamista vielä siinä tiellä. Pari ekaa otosta 5-6 askelta oikeen hyvää, kolmannella se sivuttaisväljyys palasi taas. :( Koira oli varmaan jo aika väsynyt, mutta en mä nyt silti taas tiedä mikä tässä oikeen on ja mitä sille pitäisi tehdä.