Eilen illalla vaihteeksi kylässä Villellä. Mudilla oli eväänä sian saparo, jonka se söi noin kahdessa minuutissa. Loput pari tuntia se kerjäsi rapsutuksia vuoroin minulta ja toveriltani, kun oltiin koneella ja höpöteltiin. Käytiin ABC:lla kahvilla, mudi sai jäädä pitämään autoa pystyssä. Se ei kyllä edelleenkään yksin ollessaan sieltä huutele, ei riitä kantti. Sen sijaan kun minä olen kyydissä mukana, niin ei hemmetti... välillä karjuu koirille ja ihmisillekin niin että korvissa soi, välillä pienet murahdukset, välillä ei sano edes mitään. Vaikea sitä on ymmärtää.

Sitten me vietiin toveri kotiin ja käytiin reilun puolen tunnin lenkillä. Otettiin pudotetun lapasen nouto suoralla jalkakäytävällä. Höttölunta sen verran, että ohut lapanen vähän hävisi sinne. Lähetys noin 60-70m päästä. Palkaksi vaihto patukkaan. Leikkiä, irroituksia, patukan heittelyä, mudi sai juosta kunniakierrosta yksinään mötikkä suussa, ehkä vajaa kymmenen ottoa luoksetulon loppuasentoa niin että mulla oli patukka ja molemmat kädet mahani päällä. Hinkkaamista siinä vielä on, tiiviys ihan ok mutta vinoksi menee helposti. Muista vielä pitää ne omat jalatkin yhdessä.

Ja sitten keskustaan, lupasin kuskata toisen toverin baarista kotiin, kun hereillä ja autolla olin liikkeessä. Jonnella vaan kesti ja kesti ja me odotettiin ehkä puoli tuntia. Käytiin välillä vähän ajamassa rundia, aika kuollutta oli. En jaksanut siksi ottaa koiraa uloskaan ja käydä haahuilemassa, kun ei paljoa nähtävää olisi ollut. Siinä baarin edessä kuitenkin ihan kiitettävä trafiikki. Ekat minuutit koira karjuu häkistään, taisin kuitata korkeintaan "höpöhöpö". Se hiljeni ja kävi aika pian makuullekin sinne. Känninen Jonne avaa sitten vihdoin etuoven eikä paska vahtikoira sano yhtään mitään. Ei voi ymmärtää mitä sen päässä oikeen liikkuu. :D Hetki kesti ennen ku tunnisti kuka tulee, sitten sanoi piip, ja sitten ne pussaili toisiaan häkin läpi. Miehet...

Yllättävän rankkaa tollanen "ei-minkään tekeminenkin" koiralle on, kävi meinaan heti syötyään nukkumaan. Oltiinhan me nyt liikkeellä jotain 21-02 eli aika monta tuntia, mutta silti.

Josko tänään jaksais ihan lenkillekin, ei oo pariin päivään kunnon liikuntaa harrasteltu. Ihan jees kyllä välillä vaan kyläillä, kivaa että mulla on sellasia uusia tovereita joiden luokse koiran voi ottaa mukaan. Vaihtelua tolle piskillekin, ja mun mielelle tää on just sopivaa puuhaa, ei oo huono omatunto kun yksin huitelen kavereilla ja koira lojuu tylsistyneenä kotona, mutta toisaalta se ei ole varsinaista koiran kanssa yhdessä tekemistäkään = ei tartte stressata ja menettää hermoja ja niin keskittyä siihen, kuten treeneissä tai lenkillä.

---

Tunnin lenkki iltapäivällä 15-16. Pyörähdettiin keskustassakin vaihteeksi, oli "mukava" ruuhka. Ei yhtä ainutta koiraohitusta. Liikennevaloissa odottelua, reunassa kulkemista ja ihmisten/pyörien/sauvakävelijööiden ohittelua sen sijaan oikeen tuutin täydeltä.

Kotona riisuin vasta ulkovaatteita ja ihmettelin mitä koira oikeen tekee. Muutama rasahdus nappulan puremisesta tuli, mutta kuvittelin että se löysi jotkut vanhat nappulat keittiön nurkasta. Koira jotenkin pyöri keittiöstä eteiseen mun luokse kovin outona, joten menin katsomaan. Eilen avattu upouusi 15kg Jahti&Vahti-säkki oli levinnyt pitkin keittiön lattiaa. Se oli päivän ihan samalla paikalla, olis ollutkin jännä kuvata videokameralla mitä toi eläin olisi tehnyt, olisko se päivän aikana vetänyt ne. Nyt selkeesti ei oikeen tiennyt saako vai ei, kun napsi muutaman pikku hiljaa ja tuli välissä kysymään että äitiautamitämäteen. :D Olipa muuten kerääminen, en meinannut keksiä astioita mihin mä ne nappulat tungen...