Koirani on taas kärsinyt omistajan sairasteluista. :(

Äsken pissareissulla pikaisesti vähän tokoa päiväkodin nurkilla. Virittelin koiraa heittämällä sille lapasta umpihankeen, mistä se möyri hakemaan sen. Kuumuu. Vähän liikkeestä istumisia (minä peruutan edelleen), aluksi livautin käsimerkkiä avuksi, vaikka ihan muistissa näytti olevan ja tarjosi topakoita pysähdyksiä itse. Loppupään otokset pelkällä käskyllä. Sekä sellaisia, joissa palkka heti nopean pysähdyksen jälkeen, että vasta hetken paikoillaan malttamisen jälkeen.

Perusasentoja, lähinnä kontaktin kestoa kiljuvien lasten toimiessa häiriönä. Kestää kyllä. :)

Seuraamista, ihan oikealla seuraa-käskyllä, ei sitä arkiversiotamme. Minähän en ole taas aika pitkään aikaan tehnyt sille mitään, kun en oikein ole ollut varma mitä sille pitäis tehdä. Se jäi siihen, että seuraa noin viisi askelta (?) hyvin ja sitten tahtoo helposti alkaa tulla väljyyttä sivusuunnassa ja/tai koira ehtii alkaa vilkuilemaan muualle. Lelupalkkaa me ei olla siihen juuri käytetty aiemmin, ohjaajalla on hahmotusongelma miten se pitää tehdä. No niin.. tauko lie tehnyt tehtävänsä, sekä seuraamisen treenaamisessa että nyt ylipäänsä parin kolmen viime päivän eiollatehtymitään-tauko. Painaa aivan helkkaristi ja se oli muutenkin jo vähän turhan pinkeenä tää eläin. Ei se ongelma sitten vissiin ole siinä, että en saa lisää kestoa ja koiran keskittyminen ei riitä, vaan ihan päinvastoin, leviää koko pakka käsille ihan just. Onneksi alkaa noi ohjatut koulutukset piakkoin niin saan toivottavasti tähän jotain vinkkiä.

Parina viime päivänä on ollut vaan aika neutraaleja ohituksia: toinen koira joko tosi kaukana, tai sitten vilahtaa lähellä vaan nopeasti ja katoaa näkyvistä. Räyhältä on vältytty ja näistäkin kaikista palkattu ruualla.

---

Sisällä kehittelin kahdesta isosta vedellä täytetystä limupullosta ja laudasta hyppyesteen. Kerrattiin hyppy-käsky sekä minusta poispäin että itseeni päin, sekä kierrä-käskyllä koko esteen kiertäminen. Käden liikerata toki ohjaa koiraa apuna, mutta näyttää silti siltä että se erottaa nämä.

Okei, osasi kun olen kyykyssä itse, mutta heti kun nousin seisomaan toisella kierroksella, ei osannut enää yhtään mitään. :D Reippaat käsiavut niin sitten sujui.