Parina viime päivänä tehty kotona liikkeestä pysähtymistä sekä maahan menon vahvistamista muuten vaan paikoillaan eri sijainneissa suhteessa minuun. Peruutan edelleen ja koira seuraa kädessä olevaa namia, sanon "top!" ja pysäytän sen namikädellä. Se pysähtyy ihan napakasti ja osaa odottaa sekunnin-pari vapautusta. Keksin eilen yöllä jättää namilätkän taakse, peruutan siis siitä poispäin. Jätetään yhdessä nami sinne, koira näkee sen. Koira saa pysähdyttyään edelleen imutusnamin kädestä, odottaa hetken vapautusta ("ok") ja sitten "palkka"-sanalla (ja käsiavulla, ei se oikeen hiffannut vielä parilla toistolla muuten) saa mennä hakemaan takapalkan. Palkka-sanaa ajattelin alkaa käyttää sille nyt lupana mennä palkkakipolle, sellaista meillä ei oikein ole ennen ollut. Vapautuksen voi varmasti jättää välistä pois, koska onhan palkalle meno ja itsessään se vapautuskin :D

Joka tapauksessa tämä tuntui heti toimivalta systeemiltä, ja onhan se loogistakin. Taidan silti tehdä niin, mitä olen myös tehnyt, että imutusnamin saatuaan se saa vapautuksen, ja heitän silloin toisen namin sen pään yli sen taakse. Ettei nyt vaan jäädä sit heti jumiin mihinkään namikippoihin takamagneetteina.

Tein meille myös treenisuunnitelman lähinnä tokoa ajatellen, mutta oli siinä vähän muitakin lajeja. Siinä on joka kuukaudelle välitavoitteet, ja uskallanko sanoa että yksi vähän sillä silmällä katsottu tokokoekin tuolla syksyn puolella. Saapa nähtä, suunnitelmat on ainakin kovat mutta realistiset, oppisi ja edistyisi se varmasti nopeamminkin mutta eipä tässä nyt mikään kiire vieläkään ole tullut :)