Oltiin yli tunnin yölenkillä, minulla oli koira liki koko matkan irti ja kannoin fleksiä kädessä. Käyhän se niinkin.

Pudotetun piponi nouto ensin kävelytiellä. 150 askelta, veikkaisinko että satakunta metriä, kauhean pitkältä kyllä tuntui katsoa loittonevaa koiraa taas. Oikeen hyvä, tosin palautuksessa törmäsi ihan saakelin lujaa jalkoihini, oli niin liukastakin. Sattui, ei siinä muuten kai mitään.

Kohdattiin myös yksi pikkupoika (tähän aikaan?) ja kaakattava nukkuva jumalaton sorsalauma. Sorsille riittää "äp!" ja koira ei edes katsonut niitä sen jälkeen, poika oli yhtäkkiä tyhjästä ihan kymmenen metrin päässä meistä, ja oltiin koiran kanssa yhtä yllättyneitä, kummaltakaan ei tullut sanaa suusta. Tajusin lopulta kutsua koiran luokse, pidin sitä pannasta kiinni kunnes poika oli kohdallamme, ja sitten näytin kädellä eteenpäin ja käskin että mennään. Oikein hienosti käyttäytyi elikkoni.

Metsäpolulla sitten uusi otos pudotetun pipon noudosta. Ahnehdin 200 askelta, tosin polku oli niin liukas, että mun askeleet oli varmaan hätinä puolimetrisiä, kun kaatuilin välillä hankeenkin. Polku mutkitteli jonkun verran ja korkeuseroja oli, myös ryteikköä niin että en tosiaan nähnyt koiraa kovin pitkään sen poistuessa. Koira lähti tuhatta ja sataa mutta palasi ilman pipoa. :( Luulen että se kävi tosi lähellä mutta usko loppui sitten kuitenkin kesken. Mentiin yhdessä lähemmäs, koira ei oikeen irronnut ennen kuin oltiin tosi lähellä ja se näki (?) pipon. Korjaukseksi sitten jätettiin se uudestaan niin että se näki jätön, ja vain joku 50 askelta matkaa. Lähti hyvin, löysi ja palautti käteen. Olihan toi selkeesti vaikeempi maasto, ei pidä ahnehtia liikaa kerralla.

---

Taisi olla aiemmin iltakusetuksella kun otettiin koulun kentällä seuraamista kumipallolla. 5-10 askelta kaikki hyviä, tehtiinkin varmaan kaikkia mahdollisia. Vikan palkkasin taakse, muut meni eteen. Sitten ahnehdin 15 suoraan, koira alkoi kymmenen jälkeen jäädä vähän jälkeen. Ennakoiko se taakse lentänyttä palkkaa vai hyytyikö muuten vaan, siis liian pitkä matka? Toi pallo ei muutenkaan ole paras palkka sille, sen mielestä taistelu on huomattavasti pelkkää saalista parempi, mutta pallo mahtuu lenkille taskuun joten kuten mukaan, patukka/narupallo ei.