Meidän aamu alkaa nykyään valitettavasti tossa viiden aikaan. Yleensä vajaa tunnin lenkki, tai enemmänkin puistohaahuilu, mutta ulkoilu kuitenkin. Tänään mentiin tuonne soramontulle. Palkaksi kärsivällisesti harjattavana istumisesta (ja sitä karvaa lähtee, olen harjannut tosta koirasta karvaa viime viikkoina niin helkkaristi!) koira pääsi vapaaksi humputtelemaan, ja osallistuin sen hepuliin juoksemalla itsekin. :D Olipa hauskaa ja montulla upottavassa hiekassa saa kyllä hyvät hiet itselleenkin!

Nähtiin siili, katsottiin ensin kauempaa sen lyllertämistä, koira ihan rauhassa sinkoamatta minnekään. Mentiin ihan lähelle, koira ei oikein tiennyt uskaltaako sitä haistaa vai ei, ja muistuttelinkin sitä olemaan "varovasti" (rottien kanssa opittu kotona). Lopulta siili hermostui ja vetäytyi sähiseväksi palloksi, jolloin koira haukahti sille pari kertaa silleen kokeilevasti. Hölmö! :D Komensin koiran veks ja lähdettiin jatkamaan matkaa, ja korvaukseksi herra tai rouva siilille tästä pienestä eläinkokeesta luovutimme sille muutaman koiran nakin palasen. Tiedä kelpasiko, mitä siilit syö?

Olin varautunut naksuttimella, nakeilla ja kumipallolla. Mentiin vaihteeksi taas sammal-/nurmikkoalustalle ja tehtiin hieman seuraamista. Aloitus oikealle käännöksillä ja yksi askel eteenpäin-siirtymillä. Naksun sai parhaista siirtymistä, huonommista pelkän sanallisen kehun. Sitten käännöksiä vasemmalle, jätin palkkaamatta kaikki missä koira hypähtää yhtään ja merkkasin vain ne, missä se todella astui takajaloillaan ristiin ja käänsi takapäätään. Tuntui hyvältä. Seuruutin sitä pienellä ympyrällä sekä vasempaan että oikeaan ja lopuksi pyörin itse liki paikoillaan. Näitä ehdottomasti lisää! Loppuun villiä pallon heittelyä, sen ohessa muutama istuminen ja maahan meno (erotteli käskyt erinomaisesti) sekä paksun puun kierto.