Onkohan tää nyt jatkokurssin kahdeksas kerta. Keväät ekat ulkotreenit, ja ihanasti aurinkokin paistoi. :) Vähän oli vielä märkää kentällä, joten tyydyin kädestä syötettävään namipalkkaan, ei viitsinyt kurastaa leluja.

Rata oli hyvin yksinkertainen: 6kpl keppisarja, siitä suora linja L:n muotoisen putken toiselle suulle, putkesta 90 asteen tiukka käännös hypylle, joka siis oli keppien vieressä. Lähinnä tarkoitus näyttää koirille sitä, että kepitkin voi olla osana rataa, eikä aina vaan yksittäisenä esteenä - ei oletettu että kaikki koirat vielä osaa keppejä! Sisällä oli rengas, jota sai käydä itsekseen ottamassa.

Me mentiin eka renkaalle. Se oli joku minien rengas vissiin, ja hyvin sujui niin esteen takaa lähettäen, koiran vierellä kulkien kuin kutsunakin.

Tässä välissä odoteltiin pitkään omaa vuoroa, seistiin siinä pihalla muiden koirien seassa. Tosi nätisti oli, palkkailin harvakseltaan namilla siitäkin. Jossain välissä käytiin ottamassa syrjemmässä vähän tokoa: perusasennosta muutama maahan meno (hyviä), askelsiirtymiä oikealle eka namilla ja sitten patukka kainalossa, mistä se tippui heti (lelulla paljon parempi vire koirassa! ihan kuin olis ylläri) ja yhden-kahden askeleen seuraamista samoin patukka kainalossa.

Sitten radalle. Aloitettiin ensin keppien suunnasta. Kepit ihan yllättävän hyvä, siis avut on toki edelleen valtavat, mutta eipä se yrittänyt pyörähtää mistään välistä pois tms. :) Välipalkkasin tässä jo pari kertaa. Vähän hämillään oli putkeen lähetyksestä, kun tosiaan tähän saakka kepit on otettu vaan yksittäisenä esteenä, mutta menihän se sitten. Hyppykin oli ekaa kertaa maksikorkeudella meille, ja hyvin hyppäsi. Toinen toisto samaa ja sitten vaihdettiin suuntaa. Ei muuta ongelmaa, putken outoon kulmaankin irtosi ihan jees, mutta putkelta kepeille tullessa vauhti yllättäen oli satamiljoonaa ja hiekkaan jäi komeat jäljet kun käsiohjaukseni pysäytti mudin. :D Mutta sain sen oikeaan väliin ja kepit sujui nytkin hyvin! Toinen toisto myös tähän suuntaan.

Käytiin uudestaan vielä hallissa renkaalla. Joku oli ottanut maksirenkaan kanssa esille. Hyppyytin eka minirengasta ja sitten yritin maksirenkaalla kutsuna. Ei hyppää, tulee alta. Kerran yritti nostaa etutassut siihen ja rengas tietty heilahti. Palkkasin vaan siitä kun nosti etutassut uudelleen renkaalle ja sitten otettiin vielä minirenkaalla pari onnistunutta. Onhan se huomattavasti korkeammalla kuin miniversio. Pitäis hakea jostain vanha pyörän rengas tms niin vois kotona nostaa sentti kerrallaan ylemmäs.