Tytin ja Jounin kanssa eväsretkellä. Pyörällä metsäkoululle 4km + kävelyä 5,5km + pyöräily kotiin 4km = vajaa 15km. Koirat oli tosta kävelyosuudesta noin 4,5km irti ja se matka oli metsää, joten ne epäilemättä liikkui vielä enemmän. Reissussa meni vajaa viisi tuntia kaikkinensa ja sää oli mitä parhain, ekalla taukopaikalla otettiin t-paitasillaan aurinkoa :)

Ihan vasta kotoa lähdettyämme tuli koiraohitus. Toinen koira aloitti räyhäämään, mutta se ei silti ole mikään syy. Oma olis syöksynyt paikaltaan pyörän viereltä vetämään sitä turpaan. Pyöräily (remmissä ollessa) on kuitenkin erittäin käskyn alla tapahtuvaa hommaa, kaikenlainen renkaan eteen poukkoilu on vaarallista, ja ketään kohti rähisemään meneminen ylipäänsä kävellessäkin hyvin hyvin kielletty - voitte uskoa, että mudi sai elämänsä läksytyksen.

Tyttiä se sai käydä pikaisesti moikkaamassa treffipaikalla, mutta sitten komensin sen taas keskittymään hommaan ja lähdettiin heti jatkamaan matkaa. Ihan yllättävänkin nätisti malttoikin.

Metsään päästyämme alkoi sitten kovat rallit. Ekalla taukopaikalla ehdittiin olla jonkun aikaa, kun sinne tuli pyöräilijä. Jouni huomasi sen samaan aikaan kuin Luksi, joka alkoi tietysti heti huutaa, ja Tyttikin yhtyi siihen. Varsinaiset vahtikoirat, setä oli jo tosi lähellä! Setä alkoi virittää siihen tulia ja jotain jutteli, koiratkin vihdoin rauhoittui, mutta päätettiin silti lähteä. Koirat ei halunnu mennä moikkaamaan setää vaikka se yritti houkutellakin.

Jatkettiin toiseen paikkaan, missä sitten syötiin eväät, leikittiin piilosta, heiteltiin keppejä ja vaikka mitä. Metsässä toi koira meinasi välillä irrota vähän turhan kauas, ja sai muistutella sitä pysymään näköpiirissä. Ärsyttävää. Tultiin pois lammen ympäri kiertäen ihan uudesta paikasta, siellä en koskaan ole ollut. Vähän oli hakusessa suunta välillä mutta löydettiinpä tiellekin takaisin. :D Kuljettiin parin rakennuksen ohi, siellä oli ihmisiä pihalla, koirat oli meillä irti. Oikein hienosti meni kumpikin ohi. :)

Kotiin pyöräillessä koira alkoi selkeästi hyytyä, se jättäytyi mun jalan taakse, kun mennessä se oli vielä eturenkaan kohdalla tai vähän edemmälläkin. Ei se nyt ehkä varsinaista "perässä laahustamista" ole, mutta mietin silti sitä AD-koetta taas.. siellähän tulee hylky jos koira "roikkuu jatkuvasti perässä" tai jotain. Riippuu sitten varmaan ihan tuomarista miten sitä tulkitaan.

Kuvat on kaikki tältä reissulta mutta ei missään erityisessä järjestyksessä.