Liikkeestä seisomista. Ensin tuttuun tapaan jokunen toisto, vähensin käsiapua, kokeilin myös kokonaan ilman, mutta ei oikein toiminut ainakaan niin hyvin kuin olisi pitänyt. Pysäytys ei ollut "kuin seinään" ja kerran koira valui istumaankin. Haluaisin häivyttää tästä myös omat käteni, vasen (namikäsi) on mahan päällä. Kokeilin tehdä naksun kanssa, nami lensi koiran taa heti pysäytyksestä. Saatiin sekä tosi hyviä että sitten vähän huonompia.

Huomasin myös sen, että jos koira tulee ihan jaloissani kiinni kun peruutan (tänään se jopa talloi pari kertaa varpailleni), ja katsoo ylhäällä olevia nameja, se istuu tosi herkästi pysähdyksessä. Namit siis pois mahan päältä kädestä!

Lopuksi vielä ihan alkeistason pysähtymisiä täysin namikädellä imuttaen.

Pienen tauon jälkeen liikkeestä maahan menoja. Koira tulee ilman käskyä sivulla mukana, pysähdytään molemmat kun käsky tulee, naksu ja namin heitto heti maahan menosta. Hengityksen sisään vetäminen ennen käskyä toimii ilmeisen hyvin, koska se alkoi lakoamaan jo siitä. :D En palkannut moisia ennakointeja, mutta ihanaa että se alkaa pitää maahan menosta, se on ollut paineistumista aiheuttava liike. Ollaan tehty viime aikoina tosi paljon pelkkää maahan menoa, ei siellä pysymistä. Se näkyy toki vauhdissa mutta myös siinä, että koira ehtii hypähtää kerran jo ylös, kun ennakoi naksua ja lentävää namia. Muista ottaa lähiaikoina kuuri etutassujen väliin palkaten, ei kuitenkaan paikkamakuuta varsinaisesti, vaan pelkkää 2-10s kestoa. video

Mikkelissä on möllitoko vappuviikonloppuna. Jäävistähän se eniten on meillä kiinni, mutta kai ne nyt tässä liki kuukaudessa saa möllikuntoon? Tai sitten jätän ne liikkeet vaan välistä, tai teen maahan menon itse pysähtyen ja seisomisen peruuttaen :D.