Kotona. Lämmittelyksi maahan menoja muuten vaan. Naks ja nami (kanaa) lentää heti, tavoittelen tänään ripeyttä ja korrektia asentoa, en kestoa.

Sitten liikkeestä maahan menoa, itse peruutan tai kuljen sivuttain kylki edellä, naama kohti koiraa. Pysähdyn käskyn antaessani, muuten ei jummarra. Ei tätä oo kyllä treenattukaan vielä että ihmekös tuo.

Ja lopuksi ohjaajalle jo vastenmieliseksi muodostunutta perusasennosta maahan menoa. Tää on juminut kauan, ja luulen että kyse on osittain tuosta mistä edellisessä postauksessa kirjoitin. Koira ei osaa maahanmenon käskyä vieläkään ihan niin hyvin kuin voisi, ja se tulkitsee että "se käski mun vaan tiivistää perusasentoa". Mikään kovistelu siihen ei ole koskaan auttanut. Nytkin ekoilla yrityksillä koira vaan tiivistyi istumaan jalkaani kiinni, mutta sanoin nätisti "ei" ja otettiin uudestaan. Toimi! Otin avuksi ihan tietoisen kaksoiskäskyn, juuri ennen käskyä vedän syvään henkeä sisään. Aika moni käsittääkseni käyttää sitä, kun kokeissa voi joutua odottamaan pitkäänkin koira perusasennossa. Sillä sen saa heräämään että hei, käsky tulee nyt vihdoin ihan just. Luksille se näytti toimivan oikein hyvin muutenkin, se teki paljon skarpimpia maahan menoja ekalla käskyllä. Wau! :) Kyllä tää tästä.

Sitten harjoiteltiin suusta palkkaamista. Aluksi ihan muuten vaan. Kananpala (hyyyi!) suuhun, katsekontaktista naks ja sylkäisy. Sitten pyysin koiran perusasentoon ja sama siinä. Ihan hyvin se näytti hoksaavan mistä kana pissii, eikun lentää. Ohjaajalla vaan on asennevamma, nakit on ehkä ainoita mitä voisin suussani pitää, ilman että tarttee oksennusta pidätellä. Kanaani ei ole kynitty kovin siistiksi, siinä on ties mitä limaroippeita mukana, kun en ajatellut joutuvani ottamaan sitä omaan suuhuni... :Q

---

Tauon jälkeen noutoja puukapulalla. Ensin oikeasta kohdasta nostamista. Sitten käskin koiran istumaan ja menin itse sen eteen tulevaan luovutusasentoon ja tarjosin kapulan (ottaa itse), autoin vähän kädellä alaleuan alta ettei mällää vaan pitää rauhassa, ja luvalla irroitus. Ihan hyviä, joskin en kolmea enempää ottanut, tuntuu ettei kannata. Kerää helposti painetta noista? Sitten vielä kantamista mun liikkuessa, ja lopuksi oviaukkoon viritetyn noin 15cm laudan yli hyppynoutoa. Koiran mielestä noutokapula on aika kiva, mikä on hienoa :)