En ole koskaan treeneissä ottanut liikkeitä vaan yhtä kertaa. Onhan se järkevää, että opetellessa jotain asiaa toistoja tehdään useita. Ennen möllikoetta on kuitenkin hyvä kokeilla mitä koira siitä tuumaa, että tehdään vain yksi toisto kutakin liikettä, ja sitten seuraava.

Omassa puistossa nurmikolla sateisessa säässä. Aloitin virittelemättä koiraa yhtään mitenkään. Eihän sitä kokeessakaan just ennen seuraamiseen lähtöä valitettavasti saa härnätä lelulla. :P

1. Luoksepäästävyys: vaikea itsekseen ottaa.

2. Paikalla makuu: en kertakaikkiaan viitsinyt, kun se on niin hiton tylsää ilman mitään häiriötä. Kyllä se siellä pysyy (mistä vetoa, että nyt se sitten nousee sunnuntaina).  

3&4. Seuruut: tein kaksi L-kirjaimen muotoista pätkää, yhteen suuntaan vaan. Toinen oli leikisti remmissä seuruu, vaikka mulla oli koira siinäkin irti. Käännös tuli oikealle. Eka oli vähän haahuilua ja jähmeää, palloleikin jälkeen seuraava pätkä parempi, siinä käännös varsinkin tosi hyvä!

5. Liikkeestä maahan meno: otin koiran mukaani perusasennosta "mennään"-käskyllä. Koira kävi makuulle hieman vinoon, mutta muuten oikein hyvä! :) Sen verta kurkkasin olkani yli, merkkasin sen "hyvä" ja jatkoin noin 10m päähän yms loppuliike virallisten sääntöjen mukaan. Lyhyt palloleikki liikkeen jälkeen.

6. Luoksetulo: ei mitään huomautettavaa. Lyhyt palloleikki tästäkin.

7. Liikkeestä seiso: tein kokeeksi ihan oikein päin kävellen. Suoritimme täydellisen liikkeestä maahan menon. Seuraavalla peruutin, jolloin suoritimme hienon liikkeestä istumisen. Sitten kaivoin taskusta muutaman namin ja tein seisomiset tositosi avustettuina. Kun muistui mieleen, vielä muutama toisto joko ilman käsiapua tai tosi pienellä avulla, en muista enää. Sen jälkeen uusi yritys, tosin en yrittänytkään kävellä oikein päin, vaan peruutin. Pysyi hyvin seisomassa sen 10m matkan, kesti myös paluun, loppuperusasento ok. Palloleikki. Vielä muutama seisominen mistä pallo lensi heti selän taakse.

8. Hyppy: en keksinyt mitään mitä olis voinu käyttää hyppynä. Luotan että tää sujuu, mutta varmaan sitten just kolahtaa omaan nilkkaan ja kusee samalla tavalla kun se paikalla makuukin.. :P

9: Kokonaisvaikutus: antaisin meille 7.. 8.. 9? Alun haahuiluseuruun jälkeen koira oli kyllä kivassa normaalivireessään.

En nyt sit tiedä mitä teen sunnuntaina sen seisomisen suhteen. Jätän kokonaan väliin? Jos se epäonnistuu, haluaisin korjata sen heti niin isoilla avuilla että koira onnistuu, ja sit se menee turhaan säädöksi kokeessa, mistä muut ei varmaan tykkää.