Koira pomppi eteisessä vetovaljaita pukiessa, mutta ulkona se käveli pokkana pyörän ohi. Johonkin tosi kivaan se on siis ne valjaat mieltänyt, mutta pyörä ei näemmä ollut ollenkaan oleellinen peli. :D Valjaat on ehkä aavistuksen tiukat, eli on koira syksystä kasvanut. Harmi vaan, mun pitää tehdä kokonaan uudet, noita ei taida saada kovin järkevästi suurennettua.

Lemmikkipalstoilla oli juuri juttua siitä, kuinka tasainen ravi pyörän vieressä on aivan eri asia kuin kahden tunnin metsälenkki koirakaverin kanssa, tai 15km kävely ihmisen vauhdilla. Kummassakin koira ei tosiaan liiku tasaista vauhtia koko ajan. Onhan se ihan totta. Päätin että aloitamme rauhallisesti, jos kävis ainakin pari ekaa viikkoa ihan vaan parin kilsan lenkkejä, ja sitten alkaa vasta kasvattaa matkaa. Lisäksi täytyy muistaa ottaa pyörän tarakalle joku lelu mukaan, ja leikkiä vaikka sekä kesken lenkin että ainakin lopuksi. Petaan ihan AD-koetta varten (lopuksi pieni tottisosuus mikä koiran täytyy vielä jaksaa), ja toisaalta tasaisen tylsä pyöräilykin on kivempaa kun "määränpäässä" on jotain mukavaa. Kesällä meinaan tehdä mahdollisimman paljon myös sellaisia reissuja, että mennään pyörällä metsäkoululle (n. 5km) uimaan tai leikkimään koirakaverin kanssa, keskustaan jätskille, ja niin edelleen. Johonkin tosi kivaan paikkaan.

Ekan lenkin pituudeksi tuli huimat 1,5km. Vein koiraa ensin vasemmalla ja noin puolivälissä vaihdoin sen oikealle puolelle. Kokeessahan pitää sääntöjen mukaan olla oikealla, mutta jotkut tuomarit antaa pitää vasemmallakin. Tokoihmiselle se vasen puoli olis valitettavasti sata kertaa luontevampi, ja lisäksi pyörässäni on käsijarru oikealla, haluisin pitää sen käden vapaana (on kyllä jalkajarrutkin). Kaksi kertaa se yritti pysähtyä kuseskelemaan matkalla, mistä roima kielto. Loppulenkistä näin että muutaman kerran nenä meinasi viedä, mutta mudi hienosti hillitsi itsensä. Annettakoon nämä pari erehdystä anteeksi pitkän talvitauon takia. :)

Ja se lelu jäi tietenkin ekalla lenkillä kotiin, mutta leikittiin lopuksi pihassa villiä nappulanheittoleikkiä, saa silläkin mudin kuumumaan.