Viime tiistain tokotunti oli siirretty tälle päivälle. Oltiin meidän koulun kentällä. Ahkera kennelpoika saapui taas kuvaamaan. ;)

Alkuhärdelli. Mudi kysyy kuinka voisin tänään palvella teitä. :D Sitä ennen ehdimme keskustella ihan kunnolla siitä, saako sakemannin kimppuun käydä vai ei. Luksi inhosi sitä heti ekasta tunnista alkaen ja sai ihan totaaliraivarit. Sillä oli nartun nimi ja kuvittelen sen olevan narttu, ihme homma. Sama tänään, ihan kunnon raivot lähti mun koirasta, kun mentiin sakemannin lähelle. Vähän hävetti laittaa omaa koiraa ruotuun muiden edessä, se ei meinaan millään anna olla -käskyllä tai edes terävällä kiellolla uskonut hitustakaan, vaan piti tukistaa ihan rumasti. Onneksi kehtasin, se auttoi, ja pääsin sitten kehumaankin kauniista käytöksestä. Lopputunnista pelkkä "anna olla" riitti, kielsin jo pelkän tuijottamisenkin.

Aloitettiin paikalla makuulla. Luksi oli reunimmainen oikealla. Omalta osalta oikein hyvä, mutta keräsi valitettavan kovasti painetta kun toisia käytiin korjaamassa. Kokonaisilme aika surkea, vaikka koetin palkkailla omaa ja tulla lähemmäs sen tueksi.

Sen jälkeen noutoa jokainen yksitellen. Mulla oli vaan metallikapula mukana, vähän vahingossa. Noutaahan se sitäkin, tosin jouduttiin tänään taas keskustelemaan siitä onko pakko. Oli. Sain vinkit luovutukseen, tuntui ihan toimivilta. Tältä koiralta voi tässä asiassa jo ihan rehellisesti vaatia, se koettaa vähän lusmuilla, kun metallihan on niin kauhian ällöä. :P

Saatiin lainaksi kouluttajan metallikapula. Oman otti kyllä itse suuhun, vierasta ei millään! Tästä me väännettiin pitkään sillä aikaa kun muut teki omia yksityisnoutojaan, enkä saanut sitä lopuksikaan ottamaan sitä itse. Ei sitten, avustin mudin leuat levälleen jokaista pitoa varten. Vauhtinoutoja saatiin muutama tällä vieraallakin kapulalla, tosin koira juoksi kapulalle, katsoi ensin minuun "onko ihan pakko" mutta otti sen sitten kuitenkin.


 

Seuraavana kaukokäskyjä, harjoiteltiin istu-maahan-vaihtoa. Luksi osaa liikeradan jo niin hyvin, että mun käskettiin nousta seisomaan sen edestä. Ei kyykistellä enää. Suositteli takapalkkaa jo alussa, koira vaikuttaa kuulemma siltä että se mielellään etenee minua kohti.

Omalla ajalla liikkeestä seisomisia jokunen toisto. Peruutin. Muutama ihan ok ja pari joissa koira oli ihan kujalla. :P

Sitten tehtiin "sosiaaliruutu". Kartioilla merkattiin neliö, jonka sivut oli noin 5-6m pitkiä. Koirilta remmit pois ja tarkoitus olla kaikki neljä koirakkoa yhtä aikaa ruudussa 3,5min pitäen jokainen oma koiransa kontaktissa vaan itseensä. Ja nimenomaan liikkua, pelkkä paikalla makuu jokainen eri kulmissa ei ollut sallittua. :D Remmin sai jättää myös koiran kaulaan roikkumaan, jos epäilytti. Kaikki kolme muuta sanoi ettei tosiaan aio irroittaa remmiä, minä emmin siinä aika kauan, kunnes lopulta päätin että olkoon perkele, reippaasti remmi pois.

Meillä meni tosi hyvin :) Tein seuruuta, sivulle tuloja eri kulmista, maahan menoja ja muuten vaan namitin koiraa tiiviisti. Muutaman kerran joku muu koira oli tulossa haistelemaan ja kerran oma nousi käskyn alta maasta, kun jonkun kuono tuuppasi liki iholle asti. Ei murissut kellekään, mutta silmin nähden kuitenkin ahdistuu tollasista. En mä oikeastaan pelännyt sitä, että oma koira karkaa kenenkään luo, vaan pikemminkin niin päin, että joku muu tulee meidän luo vaikka ihan ystävällisenä, ja oma provosoituu rähähtämään siitä. Tosi hienosti se kuitenkin meni, vau!

Hyppyä muutama toisto omalla ajalla


Palkkaa

Seuraamista, vain meille, pyysin ja muut ei vissiin sit halunneet. ALO-kaavio käskytettynä ja koko muu jengi seurasi meitä. En mä tartte mitään möllitokoja kun polvet tutisee jo tällaisissakin! Liikkeelle lähdössä seuraa-käskyllä koira lakosi maahan. Koira oli ihan hirveä lahna, se sekä jätätti että oli väljä ja jotenkin ihan sunnuntaikävelyllä. Palkkasin namilla pysähdyksissä, mutta ei oikein parantunut loppua kohti. Lopuksi sai pallon. Hävetti sellaista seuraamista esittää:

Otin hetken kuluttua uudestaan omalla ajalla seuraamista pallolla, nyt se näytti ihan erilaiselta. Miksi?! Ei se etukäteen tiennyt saavansa palloa tästä. Sen ymmärrän, että se oli kaavion alussa ihan kujalla, kun tarjosi sitä maahan menoa, mutta olishan siinä ehtinyt jo parantaa, oli siinä niin monta pätkää?

Lopuksi uudestaan paikalla makuut, pyysin siihen alkuun luoksepäästävyyden. Annoin koiralle odota-käskyn, se onkin ehkä parempi kuin sivu. Oikein hyvä, pysyi istumassa:Paikalla makuussa oltiin nyt keskellä. Paljon parempi ilme kuin aiemmin, vähän silti otti edelleen painetta kun vierustovereita korjattiin. Jännitän kokeessa sitten sitä, nouseeko joku muu koira mistä toi ahdistuu ja sitten sen takia ehkä nousee, jos muut ei häiritse niin omaani luotan aika lailla 101%.

Lopuksi alokasluokan luoksetulot yksitellen kokeenomaisesti käskytettynä. Kohta on meidän vuoro: