Aiemmin olin monta kertaa haaveillut mitä teen kun saan luvan alkaa käydä yksinäni treenaamassa. Kiinnostavan näköisiä kohtia toisten ratapiirroksista, kisoista, hyppytekniikkakurssilta, vaikka mitä. Arvata saattaa, että kun tänään sitten ekaa kertaa ajelin omatoimitreeniin kentälle ja pyllähdin ulos autosta, päässäni löi pelkkää tyhjää. Ainoa minkä muistin oli kokeilla rengasta radan osana, treeneissä sitä ei ole koskaan ollut muuta kuin yksittäisenä.

Lopulta tein about u-kirjaimen muotoisen radan hyödyntäen kentällä valmiina olevat isot kontaktiesteet: ekalla pitkällä suoralla hyppy, rengas, hyppy, mutkaosassa a-este, toisella pitkällä suoralla hyppy ja puomi. Rimat eka medikorkeuteen, rengas oli maksien. Jossain vaiheessa nostin rimat makseihin.

Ensin pelkkää rengasta pari toistoa, sitten hyppy-rengas kummastakin suunnasta, sitten hyppy-rengas-hyppy -pätkää molemmista suunnista. Renkaan oikea suorittaminen edellyttää, että olen siinä suht lähellä. Jos olen edellä, eli rengas on radan alussa ja voin jättää koiran odottamaan, ja poistun kovin pitkälle eteen, koira ottaa niin jumalattoman vauhdin että ei rohkene hyppäämään renkaan läpi, vaan tulee välistä.

Sitten kontaktiesteitä muutama otos kumpaakin yksittäisenä esteenä. Sain tosi hyviä stoppeja takajalat esteelle, etujalat maassa :)

Sitten taidettiin tehdä koko rataa kumpaankin suuntaan. Sen jälkeen vielä piti ottaa pari toistoa a-estettä, ja enkös saanut koiran loikkimaan kontaktien yli oikeen kunnolla ja korjaamisista se meni vaan kierroksille, eikä keskittynyt enää mihinkään... voishan sen koiran muistaa laittaa välillä autoon huilaamaan myös yksityistreeneissä. :P