Kukaan ei tunnu tietävän meidän kurssista mitään, mutta tämänpäiväisen infon mukaan tämä oli viimeinen koulutuskerta. Ensi viikolla on meidän tunnin paikalla seuran järjestämä möllikisa, johon voimme osallistua, ja ainakin meidän jäsenten on osallistuttava järjestelyihin, muut kurssilaiset toivotaan kanssa mukaan. Jatkosta ei myöskään ole tietoa, huhu kertoo että ryhmä jatkaa samanlaisena. Meille tulee edelleen silti se kesätauko Luksin kanssa.

Sateinen ilma, mutta vettä ei onneksi kuitenkaan tullut ripsimistä enempää. Minulla on molemmissa kantapäissä kaksieuroisen kokoiset avohaavat, ja mitkään laastaroinnit ja kokojalansideharsoamiset eivät auttaneet. Kenkää ei yksinkertaisesti saa jalkaan kun sattuu niin maan saatanasti. No, olinhan kumisaappaissa möllikisoissa, niin miksen voisi mennä agitunnille kantapäästä avoimissa crocs-sandaaleissa. Toivottavasti meillä on jotain teknistä vääntöä eikä mitään vauhdikasta juoksurataa, että kenkäni pysyvät matkassa.

Radan aiheuttama ensireaktio oli "apua". Paitsi että en saa koiraa putkeen, kengät tulee varmasti tippumaan jalasta. Käsky oli kuvitella, että rata on alkanut jostain muualta ja tälle ekalle hypylle piti lähteä lennosta yhtä aikaa koiran kanssa niin kuin tultaisiin jo kauempaa. Ekalla yrityksellä koira paineli kakkoshypyn jälkeen tuhatta ja sataa eteenpäin kohti hyppyestettä, mutta olin varautunut, ja täällä-mylväisy pelasti tilanteen sikäli, että koira ei ehtinyt suorittaa väärää estettä. Puomin ylänousulle se tuli niin jumalatonta vauhtia, että tipahti alas. Otin koirasta hetkeksi kiinni ja rauhoittelin sitä vähän, sen jälkeen loppurata puomin alastulolle pysähtymisineen ok. :)

Hinkattiin toi 1-2-3-kohta kerran läpi. Ykköshypyn jälkeen mun piti lähteä kaartamaan jo vasemmalle itse, koira kyllä irtoaa kakkoshypylle vaikken ole ihan vieressä itse. Samoin "täällä"-käsky pitää ajoittaa jo siihen, kun koira on juuri ponnistanut, ei sitten kun se on jo ottanut laukka-askeleen edessä olevaa hyppyä kohti. Ei kuitenkaan yhtään liian aikaisinkaan, muuten se vetää liinat kiinni ja luulee että kielsinkin hyppäämästä sitä mihin se oli juuri lähdössä ponnistamaan. Tämäkin nähtiin lopputunnista. :P

Sen jälkeen otettiin vielä koko rata, ja se meni oikein hienosti. Olipa mahtava fiilis!

Kakkosrata (numero 14 pitäisi olla 13, siihen tuli virhe, viimeinen se joka tapauksessa oli, tässäkin on yksi tyhjä este mitä ei käytetty) oli vielä vaikeampi, ainakin ohjaajan muistaa, eeeh. Tässäkin 1-2-3-kohtaa hinkattiin ekan koko radan suorituksen jälkeen, jotta käännöksestä saatiin sujuvampi. Ensimmäinen taisi mennä ihan hyvin, joku pieni kämmi siinäkin kävi. Tokalla sen sijaan levisi koko pakka aivan totaalisesti, ohjaaja mm. käskytti "puomi eikun pussi eikun putki siis!" ja koira jäi ihmettelemään että ai niin mikä. Lisäksi kiljaisin sille liian aikaisin sen täällä-käskyn, ja se oli vähällä törmätä hyppyesteeseen kun tosiaan luuli että käänny nyt heti ilman että hyppäät sitä ollenkaan. Kymppihypyltä koira myös tosi helposti lähti tyhjälle hypylle eikä kääntynyt putkelle, ellen tarpeeksi kääntänyt sitä vartalollani. Anne sanoi, että tässä koiran nimen käyttö voisi olla aika hyvä huomion herättämiskeino. Ei kuitenkaan enää kokeiltu tätä, kouluttajan mielestä mun koira kävi sen vikan sähellyskierroksen jälkeen niin kuumana että paremmaksi tää rata ei ainakaan enää uudestaan yrittämällä nyt muutu.

Keppejä tehtiin parkkiksen puolella pari kertaa väliajoilla. Olisko mun varovainen arvio, että saattaisi sujua kisoissakin ilman välipalkkoja kun ohjaan itse oikealla puolella, jolloin eka pujottelu lähtee minusta poispäin. Vasemmalta puolelta ohjaten on paljon heikompi.

Lisäksi tehtiin omaa vuoroa odotellessa vähän luoksetulon pysäytyksiä/jääviä, sekä seisomista että maahan menoa. En mä tiiä mitä ne oikeen oli, välillä olin vaan paikoillani ja käskytin kun koira tuli heitetyltä namilta takas mua kohti, ja välillä peruutin itse ja käskytin koiraa siitä. Hyvin toimi joka tapauksessa.