Homma, tai mudi, hanskassa, mutta hanskat ah jälleen hukassa..

Tein Kookoon mölliagilitykisojen alun ongelmapaikkaa jäljittelevän radan, paitsi että mölleissä olleen a-esteen tilalle laitoin putken. Lisäksi rengas ja kepit. Jonkun hypyn tilalle olisin halunnut muurin, mutta kaikkia osia ei ollut ulkokentällä saatavilla, niin käytettiin sitten vaan tavan hyppyjä. Rimat oli aluksi kokeilun vuoksi ihan korkeimmillaan (nou problem), sitten laskin ne meditasolle, turhaan sitä kuumasta kärsivää koiraa hyppyyttää ihan äärimmilleen, tai muutenkaan. Hyppytekniikkakurssilla huomautettiin, että keskiverto pari kertaa viikossa treenaava, 1-8v (tai jotain) ikäisenä agilityä harrastava koira hyppää jotain 14000 hyppyä elämänsä aikana, joten sillä todella on väliä. Maksikoiraakaan ei ole mitään järkeä hyppyyttää aina maksirimoja, ohjauskuvioita voi varsin hyvin harjoitella matalemmilla rimoilla, tai vaikka pelkillä siivekkeillä!

Toin koiran kentälle narulelussa roikottaen, ja liekö se sitten ollut syy, mutta hanskasta lähti about tossa kakkoshypyn jälkeen. Tästä todisteena vaikkapa kainalossani olevat raapimajäljet - älkää kysykö miten ja miksi :P Pitelin piskiä sitten aikani vaan kaulasta kiinni ja juteltiin mukavia, tai tylsiä, että sain sen takas toiminta-alueelle.

Kepit meni pari kertaa hinkkaamiseksi juuri siksi, että en saanut koiraa renkaan jälkeen kunnolla haltuun ja se kävi aivan liian kierroksilla. Saatiin kyllä myös onnistunutta pätkää kumpaankin suuntaan, sisältäen kepit ilman välipalkkaa. :) Ja kertaakaan ei karannut kakkoshypyltä putkeen, kuten möllikisoissa sinkosi vastaavassa paikassa olleelle a-esteelle, wohoo!

Lisäksi otin kokeeksi pöydän. Hyvin muisti. Mahtaako se vaan olla kontaktieste, törmäämmekö siihen koskaan hyppärillä?

Enpä uskalla veikata mitään huomisesta. Mudi voi lähteä lapasesta heti alussa ja saadaan hylky ennen kuin päästään edes vauhtiin. Tai sitten se voi olla laiskanlötkö ja tehdään kenties hidas mutta muuten hyvä, vaikka ihan nollaratakin. Tai mitä tahansa tältä väliltä.

Agikentän parkkiksella lopuksi seuraamista. Merkkasin neliön, jonka sivut oli 15 askelta. Eka tehtiin kolme sivua sisältävä kaavio, alussa haahuilua ja huomautin siitä, otettiiin alusta. Sitten oikein hyvä pätkä. Sen jälkeen lyhyt suora pätkä jossa liikkeestä maahan, ei moitittavaa. Ja lopuksi vielä yksi 15 askeleen suora. Kuumuus kyllä näkyy suorituksessa, mutta kaipa se kelvollista oli silti.

(Mä en jaksa mainita jokaista taukoa, mutta kyllä, ilman muuta pidettiin useita pausseja ja ekaa kertaa elämässään mudi myös joi maustamatonta vettä ihan itse kupista. Olikin ihanan jääkylmää vettä mukana!)