Aikataulut venyi ja odottelua tuli huomattavasti pitempään kuin olin etukäteen kuvitellut. Nyt ollaan koiran kanssa molemmat yhtä uupuneita. Suoritukset on videolla ja ne tulee joskus myöhemmin, nyt ei jaksa. Mölliluokassa 13 koiraa, sen jälkeen olevassa alokasluokassa viisi, ja meillä arvottiin vihoviimeinen suoritusvuoro. Alokasluokassa sai palkata liikkeiden välissä, mutta "siitä vähennetään pisteitä". Päätin, että jos tuntuu siltä että koira alkaa hyytyä, palkkaan, muuten en. En vaan tajua mitä helvetin järkeä tollasessa säännössä on, miten tää nyt niinko erosi virallisesta kisasta? :P

Luoksepäästävyys: 9 (pompahti sen verran että etujalat nousi ilmaan, ei kuitenkaan hypännyt tuomaria päin)

Paikalla makaaminen: 10 (tuomari oli ilmeisesti kuuro ja sokea... Luksin viereen sattui kaikista koirista juuri belgi. Luksin paras kaveri on belgi ja Luksi ei voinut uskoa että tämä ei ole sama koira. Ekan minuutin vinkui ja tuijotti enemmän sitä koiraa kuin minua, heilutteli sille häntää ja kerran vaihtoi lonkalle niin että hetken jo luulin että nyt nousee. Minä arvoin että menenkö ravistamaan koiraani silläkin uhalla, että saadaan vähintään nolla tai lennetään ulos koko kokeesta. Minuutin jälkeen se kuitenkin vähän skarppasi ja ilmeisesti muisti, että ohjaajaahan tässä piti katsoa ja maata rauhassa. Olipa elämäni pisimmät kaksi minuuttia! Nyt tartten jostain belgin ja taidan muutenkin keksiä kaikkia muitakin houkutuksia paikalla makaamiseen koiran sivuille, ja kerron että mudille niitä ei ole olemassakaan.)

Seuraaminen kytkettynä: 10 (kuiskasin salaa "hyvä" kun mentiin selkä tuomariin päin. ei hyytynyt yhtään, vaikka kaavio tuntui taas pitkältä kuin nälkävuosi)

Seuraaminen vapaana: 10 (pari kertaa irtautui ihan hetkeksi hieman, lisäksi lopussa tuntui vähän jätättävän, videolta sitä ei kuitenkaan juuri nähnyt)

Liikkeestä maahan meno: 10 (täydellinen!)

Luoksetulo: 10 (miummaummukkaa olis saanut tulla ehkä aavistuksen nopeammin?)

Liikkeestä seisominen: 8 (annoin käsiavun = kaksoiskäsky. silleen onnistui tosi hienosti, eikä ennakoinut perusasentoakaan)

Estehyppy: 8 (seisomaan käsketty koira katsoi kentän ulkopuolella leikkiviä koiria, ja havahtui kun olin juuri tullut sen vierelle, käänsi katseensa minuun ja samalla takajalat liikkui askeleen sivulle. mutta se hyppäsi ekalla käskyllä, wohoo!)

Kokonaisvaikutus: 10

Yht. 191/200p & luokkavoitto. :) Eniten mua lämmitti se, että mudi ei hyytynyt yhtään, ei käynyt edes mielessä että se häipyy ja sanoo että kerta et palkkaa, tee ämmä keskenäs. Olin ostanut roiskeläppä-mikropizzan, kentältä tultiin pois narupallossa roikkuen, ja syrjässä sitten mudi sai pizzansa. Palkintopussissa oli luita, ja yhden sellaisen se sai kantaa autoon ja vetästä sen jälkkäriksi heti häkissään.

Ja me ollaan sitten kuitenkin MAH:n toko-sm-joukkueessa, itse valmentaja ilmoitti haluavansa meidät. Jee!