Mun koira on aivan hyytynyt. :( Valitettavasti en mahda sille mitään, että meillä on sisällä juuri nytkin puoli yhdeksältä illalla +30... onneksi kuitenkin parin viikon sisällä muutetaan kesän ajaksi mökille, siellä lämpötila pysyy normaaleissa lukemissa vaikka ulkona olisikin helle.

Tassut, silmät ja turkki voi kaikki paremmin, ilmeisesti lääkkeet siis tuli tarpeeseen.

Helatorstain vapaat oltiin mökillä, lyhyesti:

ke: haettiin äiti juna-asemalta, olin etukäteen sanonut että kävelee muina naisina ohi ellei koira huomaa - eikä se meinannutkaan tunnistaa. Jotain kyllä tiesi että odotetaan kun asemalle tultiin, mutta en tiedä ketä se sitten venasi. Mökillä pudotetun lippiksen nouto sammalmetsässä polulla, noin 100m, oikein hyvä. Iltalenkiksi tunnin haahuilu lähimetsässä.

to: ~15km/5h lenkki, korvasienisaalis olematon, eväitä oli mudillekin, ja hyvin jaksoi helteestä huolimatta. Kotona se oli kyllä sitten ihan raato.

pe: oli yksin mökissä 4h, iltapäivällä pelkkää pihalla hengailua, illalla täysin epäonnistunut jälki (jälkivaljaat jäi kotiin ja tajusin sen vasta kun olin tehnyt 250 askeleen jäljen metsään ja vanhettanut sitä 2h. Yritin jäljestää pannassa - juu en enää koskaan yritä!) ja vähän parempi esineruutu (40x40m, kolme esinettä, eka tuli heti, toka aika pian, kolmatta etsittiin ikuisuus ja lähetin koiran x kertaa aina vaan lähempää ennen kuin löytyi. Koira silmin nähden hyytyi kuuman takia) ja noin tunnin metsähaahuilu. Agilitykeppejä pihassa, saatiin ne pystyyn vihdoin.

la: Tytti ja Jouni tuli päiväksi kylään. Reipas 17km/8h lenkki josta koirat oli paria kilsaa vajaa koko matkan irti. Toisella evästauolla nukahdettiin sammalmättäälle, heräsin parin tunnin kuluttua siihen että Tytti uinaili (Jounin) pääpuolessa ja Luksi mun jaloissa. Aika hassua :D. Koirat kävi myös uimassa, tai Tytti oikeasti ui, Luksi lutrasi niin syvälle kunnes jalat ei enää yltäneet pohjaan. Illalla mudi vielä raadompi kuin mitä keskiviikkona. Tytillä päivystyskeikka ja etujalan venähdys- tai murtumaepäilyjen jälkeen lopullinen diagnoosi oli kuitenkin "vaan" käärmeen purema. Voi reppanaa silti, se oli kauhean kipeä. :(

su: 8km/2,5h sienestysreissu, saalis jäi taas aika laihaksi, mutta tulipahan oltua. Mudi selkeästi tosi vaisu edellisten päivien tekemisistä. Ja jos metsässä hajaannutaan niin että ihmiset ei näe tai edes kuule enää toisiaan, niin minua se seuraa, siis ihan omasta valinnastaan, täysin kenenkään käskemättä. Teki kyllä kaarroksia minusta päin porukoiden luo, mutta ei kuulemma ollut käynyt näkyvissä asti niillä missään vaiheessa. Pudotetun lippiksen nouto metsäautotiellä, noin 300m. Ja tyhjin suin palasi! :( Hölkättiin sitten yhdessä varmaan puoliväliin asti ja siitä uusi lähetys, nyt löytyi lätsä.

******************

Tänään oli mölliagilitykisat. Rata on linkissä. Luksilla maksirimat ja oltiin maksien ensimmäinen koira. Arvelin koiran menevän kakkoshypyn jälkeen a-esteelle vaikka suunnittelinkin sijoittuvani itse vasemmalle puolelle (1, 2, 3, 4 ajaksi, 4 ja 5 välissä takaaleikkaus) ja mylväiseväni oikeen kunnolla jo ennakkoon. Putkelta a-esteelle taipuminen myös vähän huoletti, samoin a:n kontaktit. Ekalla otoksella ah niin täydellinen rata aina muuriin (numero 11) asti. Maksimuuria ei olla koskaan tehty, minien version se kyllä hyppää oikein. Nytpä loiskautti suoraan päin/päälle. Loppuun taas hyvin, ei mitään hämminkiä kaatuneiden muurinpalikoiden takia. Viisi virhepistettä, aika 31,46s. Ihanneaika oli 46s, voittaja oli muistaakseni melkein puolet siitä, muut sijoittuneet kolmenkympin puolella (?).

Tokalla otoksella kutosputkelta seiskahypylle tullessa käänsin itse liian aikaisin jo kasihypylle -> koira tuli mun perässä seiskan ja kasin välistä eikä hypännyt seiskaa. Uusi pyöräytys siitä, sitten taas muurille asti hyvin, ja siinä sama muuria päin loikkaaminen niin että palat lenteli. Loppu ok. Kymmenen virhepistettä, aika 31,27s. Jälkimmäinen oli nopeampi hypyillä tehdystä ylimääräisestä kiepahduksesta huolimatta!

Tututkin sanoi, että Luksi oli ihan ihmeen vaisu, mites se tolleen. No niinpä, vaisulta tuntui minustakin. Saatanan helteet, sisälle asti niiden ei tarttis tulla.