...mutta ei se kakkospallikaan paskempi ole liki 20 koiran alokasluokassa. :D Olo kuin aivan tyhjiin imetty sekä minulla että koiralla, joka iltaruuan syötyään rojahti sängyn alle. Minä nyt yritän jotain kirjoitella, huomenna en kuitenkaan enää muista kaikkea.

Muutama koira oli jäänyt pois ja ryhmäliikkeet tehtiin 6kplx3. Oltiin numero 5, mutta ykkönen puuttui, eli neljäs. Keskellä rivissä siis.

Luoksepäästävyys: 9 (kisakirjan varmennus -siruntarkastuksessa ohjaaja oli vähän hitaalla ja sirumies kauhian laitteensa kanssa pääsi yllättämään mudin. Kävi jo mielessä, että jos koira irvistää, lennetäänkö pihalle heti. Otin äkkiä kunnon otteen kaulalihoista ja komensin koiran olemaan aloillaan. Ei 'hymyillyt' tuomarille mutta ilme kyllä toivotti ukon helvettiin laitteensa kanssa. Kehäänmenotarkastuksessa mudista piti myös ottaa kunnon ote, että ukko sai munat tsekattua. Luoksepäästävyydessä annoin niin rajun odota-käskyn ku ilkesin ääneen murahtaa. Mudi istui, mutta vetäytyi perusasennosta niin taakse kuin kykeni, ja ilme sanoi edelleen että mee v*ttuun.)

Paikalla makuu: 10 (katseli kaksi kertaa vasemmalle puolelleen parin sekunnin ajan, muuten tuijotti patsaana minua. Maatuminen ja nousu ripeät ja suorat. Kaikki tais saada kympin, ihanaa kun kukaan ei ainakaan noussut!)

Seuruut: 9 (kehui kontaktia ja muuten kymppi, mutta täyskäännös oli jotain aivan hirveetä. Vas. käännöksestä ei huomauttanut, minä en silti ollut tyytyväinen siihenkään.)

Liikkeestä maahan: 10

Luoksetulo: 10

Liikkeestä seis: 10

Ei kai niissä mitään sanottavaa. Erinomaiset.

Hyppy: 9 (etukäteen sanoi että varokaa ettei koira karkaa hypylle, ottakaa vaikka pannasta kiinni. Minäkin tein niin ja hoin missä hyppy -virittelyä useampaan kertaan matkalla hypyn eteen. Hyppäsi ekalla ja pysähtyi nätisti. Hieman vaan haisteli estettä ja tullessani sivulle koira istui liikkurin "käsky" -käskystä hajamielisenä, "joku sanoi jotain, vissiin piti ottaa perusasento".

Kokonaisvaikutus: 10 ("ohjaajalla erittäin miellyttävä tyyli ohjata koiraa, koira on erittäin tottelevainen ja parin kontakti ja yhteistyö erinomaista")

191/200p, KP, ALO1, sij. 2. Meidät voitti luokan viimeisenä ollut hoffi 194 pisteellä ja se oli kyllä mieletöntä katsottavaa. Jokainen koirakko sai myös tuloksen, oli ilmeisen tasokas koe!

***

Lopuksi tuli harjoiteltua kytkettynä yksin odottamaan jättämistä. Palkintojen jako oli yllättäen ikuisuudelta tuntuneen odotuksen jälkeen sisällä toimistossa (ei koiria), enkä jaksanut/ehtinyt kiikuttaa koiraa autoon asti. Tolppaan kiinni siis. Näin sen ikkunasta koko ajan, siellä istui ja välillä makasikin rauhassa, vaikka mulla meni varmaan melkeen 10min. Ohikulkevista koirista se ei näyttänyt välittävän mitenkään.