Poljettiin hiekkatien toiseen haaraan tekemään esineruutu. Matkaa tuli noin 3,5km/suunta. Ajoin aika hiljakseen, niin että sain koiran pysymään ravilla. Alamäissä kyllä kunnon laukkapätkät, jarruttelemaan en sentään ruvennut.

Esineruutu harvapuisessa sammal-/varpumetsässä, 20x50m. Tuuli olematon ja kovin painostava ilma muutenkin. Ruudun etureunan keskeltä lähti vanha metsäautotie, joka leikkasi ruudun vasemman sivurajan ehkä n. 10 metrissä, ja jatkui siitä suorana kauas pois. Tein ruudun tarkoituksella näin, tilaa olisi kyllä ollut metsäautotien molemmin puolin vaikka miten hirveästi. Esineitä kolme: vasemmalla sivurajalla pari metriä tän hämäystien leikkauskohdan takana, oikeassa takakulmassa noin metri kummastakin rajasta keskelle päin, ja oikealla kiven päällä ehkä 5m sivurajasta ja 10m eturajasta.

Ruutu jäi hautumaan kun käytin koiraa juomassa isolla ojalla noin vartin kävelymatkan päässä toiseen suuntaan. Unohtu vesipullo kotiin, mutta onneksi muistin tuon ojan, ja onneksi siellä oli vettäkin. Pienemmät ojat on ihan kuivia. Koiraa sai maanitella tulemaan ihan tosissaan, se kummasteli että mihin hittoon se muija nyt haluaa, kun mudin työt on tuolla!

Lähetin ruutuun oikeasta reunasta. Koira eteni tosi nätisti oikeaa sivurajaa, kääntyi takakulmasta takarajaa pitkin vasemmalle ja sieltä sitten vasenta sivurajaa eturajalle päin. Bongasi vasemmalla sivurajalla olevan esineen ja toi sen. Palkaksi pieni siivu grillikanaa.

Uusi lähetys samasta kohtaa, nyt paineli vähän ulos oikealta ja takaa. Sai hajun oikean takakulman esineestä ja pienen paikantamisen jälkeen toi sen. Palkaksi vaan kehuja. Olin aikonut nostattaa vain kaksi kolmesta, mutta nämä tuli niin nopeasti, että päätin ottaa lähiesineenkin silkkana ohjattavuusharkkana. Lähetän koiran suoraan kohti sitä, mielikuvanasa "lähellä", ja jos juoksee ohi tai kaartaa lähetyksen jälkeen väärään suuntaan, komento takaisin.

Lähti suoraan ja meni suoraan sinne minne piti, sai hajun, ja toi. Eipä sitä tarvinnut ohjata. En tiedä ymmärtääkö se "lähellä" -sanaa oikeasti vai oliko tää silkkaa tuuria. Loppupalkaksi vähän isompi erä grillikanaa ja narupallopelit.