Kävin töiden jälkeen tallaamassa 'Matin kankaalle' 400-askelisen jäljen. Taskussa oli kuusi purkkia, mutta jäljelle niitä tuli vain neljä, kaksi ilmeisesti hukkui jo ennen merkattua janaa. :P Eka purkki oli taas ihan melkeen heti jäljen noston jälkeen palkkana. Jälki sai vanhettua noin kuusi tuntia. Ajettiin pyörällä sinne, lenkistä tuli yhteensä jotain vähän vajaa 10km.

Lähetin koiran janalla parin metrin päästä jäljestä. Jäljen nosto ja oikean suunnan valinta jees, samoin eka ilmaisu. Sitten alkoi heti pieni kaahotus, koira haki sivusuunnassa jälkeä ja tuntui välillä poukkoilevan ihan järjettömästi minne sattuu. Keräsin kuitenkin puihin matkalla ripustamiani merkkejä tasaisesti taskuun, ja pian tuli toinen purkkikin, ja sen jälkeen kolmas. Sitten tehtiin ihan totaalinen hukka, tiesin että jälki menee reilusti vasemmalla, mutta en tarkalleen missä. Koira pyöri ja näytti jäljestävän, mutta ihan taatusti mun jälki ei siinä mennyt. Liekö ollut joku eläin tai ihminen? Luulin jo että täytyy lopettaa tähän, kun ei ollut edes tiedossa missä kohtaa oltiin hukattua oikea jälki. Mietin päästäisinkö liinasta kokonaan irti, ja katsoisin mihin koira painelee. Sitten sain kuitenkin silmiini yhden merkin ja vein koiran sinne ja patistelin "missä jälki". Mudi meni vähän ai mää vai, ai nyt, ai siis mitähäh, en mää osaa -tilaan, ja tarjosi sivulle tuloa yms sijaistoimintaa, mutta pysyin rauhallisena ja toistin vaan "jälki", ja sainkin sen sitten takas töihin. Pidin liinan nyt kunnolla tuntumalla ja muistutin pari kertaa että nyt keskity. Yritti pari kertaa alkaa taas haahuilla sivusuunnassa, mutta oli sopivasti just merkki kohdalla, ja olin laittanut ne kaikki vasemmalla kädellä, ja tiesin että koira menee väärään suuntaan -> huomautus taas että keskity. Sen jälkeen se jotenkin tuntui ottavan homman tosissaan ja jäljestettiin hyvin tarkasti loppuun vikalle purkille. Koira oli helpottunut sen löytyessä, aika pitkään sitä ehdittiin jo jäljestääkin sitten edellisen purkin.

En tiedä yhtään onko toi kaahotus sitä, että 1) hajua on vielä liikaa (nytkin oli kovin tuuleton keli, ehkä 6 tuntia ei vaan riitä, ja hajua on vielä ilmassa aiheuttaen juuri tuota haahuilua?) 2) koira on vaan liian sunnuntaikävelyllä ja/tai liian tohkeissaan eikä oikeasti keskity kunnolla 3) jotain muuta? Eli kun se ei seuraa tarkasti jäljen päällä, eikö se osaa tai pysty ilmassa olevan hajun häiritessä sitä, vai eikö se vaan malta, kun annan sen säheltää?