Käytiin tänään mikkelissä. Ensin agikentällä. Käytiin kaikki kontaktit läpi, osin namilätkällä, osin ilman. En jaksa piirtää, mutta tein kaksi rataa. Ekalla keinu, putki, hyppy, A, kepit, hyppy, hyppy, hyppy, hyppy, puomi. Tokalla puomi, hyppy, kepit, keinu, putki, hyppy, putki (A:n alla). Keinulla eka "lentokeinu" ja karkasi putkeen, joka olikin kovasti houkuttimena. Puomin taakse jätettäessä ja kun itse kävelin puomin alastulolla ja kutsuin koiran sieltä, ei ymmärrä, ei kerta kaikkiaan ymmärrä, vaan kiertää esteen.

Sitten koira oli pari tuntia autossa kun suoritin, uh, shoppailua. Vihaan sitä, syvästi vihaan. Mutta joskus on vain pakko. Sainpahan vihdoin 1,5v kuluessa ostettua uudet vaelluskengät varastettujen tilalle. Cittarin lasten osastolta tarjouksesta 30e. Jalkani suuruus on 39, nyt meni lasten isoin koko eli 38. Hmpf.

Ja sitten tokokurssin vika tiistaitunti: möllikoe. Sateinen päivä, paikallamakuun ajan oli vain kosteaa, meitä edellisen parin suorittaessa satoi, ja meidän vuorolla vain vähän tihkui vettä. Meitä oli 8kpl ja paikallamakuut päätettiin tehdä ajan säästämiseksi yhdessä suuressa ryhmässä. Oltiin toiseksi viimeisiä. Koiran sai palkita liikkeiden välissä ilman että vaikuttaa arvosteluun, ja minäkin annoin nakin murusia. Liikkeet kukin teki oman tasoisesti, kolme ryhmäläistä täysin alo-sääntöjen mukaan. Me tietysti kanssa niin.

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla olo: 10 (loistava! pari koiraa hiippaili ohjaajiensa luo, L kyllä muutaman kerran vilkaisi sivuilleen, mutta pääosin tuijotti patsaana minua)

Sitten autoon venaamaan omaa vuoroa. Otin koiran ulos kun yksi koirakko oli vielä ennen meitä. Tarpeilla käyttö, pari perusasentoa, tosi lyhyt pätkä seuraamista, liikkeestä maahan, liikkeestä seis namipalkalla. Kaikki oikein hienoja. Pieni tauko, leikkiä, pitempi seuruu, liikkeestä maahan josta lelu lensi heti. Oikein hienoa. Leikitin koiraa kunnes meidät kutsuttiin kehään.

Seuraaminen kytkettynä: 10

Seuraaminen vapaana: 10 (seuraamiset "täydellistä, kontakti ei katkennut kertaakaan". Ohjaaja vois vaan opetella hymyilemään koiralle. Muistin sentään pysähtyä rauhassa ja tehdä käännöksetkin vähän helpommin kuin "täysin puun takaa töksäyttäen", mistä minua usein moititaan. Opettelis vielä antamaan yläkropalla pienen avun ennen käännöstä)

Jee jee, sehän menee hyvin. Ainakin tähän asti..

Liikkeestä maahan meno: 0 (koira ilmeisesti istui kusiaiseen tai jotain hämärää. Seuraamaan lähtiessä se teki metrin väistön vasemmalle ja palasi sitten viereen. Maahan-käskyn kajahtaessa suustani tiesin jo että ei näin, pieleen meni. Se tuli todella kummallisella äänellä. Koira vähän hidasti ja valui perässä, minkä näin silmäkulmasta, ja kiljahdin "hei!". Tuomari sai vasta tässä vaiheessa suunsa auki. "Ööh, ja mä en ehtinyt edes saoa mitään!" Joo, kisoissa keskity siihen liikkeeseen ja omaan käskyyn. Ja jos menee pieleen, älä lopeta siihen, vaan anna heti uusi käsky - voit saada vielä seiskan tai kasinkin! Voi urpoa. Otettiin sitten uudestaan, kun sain koiran eka perusasentoon (se vältti sitä kohtaa), se teki liikkeen kympin arvoisesti. Harmi, sanoi tuomari, mutta nolla tulee.)

Luoksetulo: 8 (Kuka urpo menee seisomaan juuri siihen kohtaan mihin se koira ei ole suostunut astumaan saati istumaan?? Vaikka liikkuri käskyttää että matka riittää, niin kaipa sitä nyt saa vielä askeleen tai kaksi ottaa kauemmas. Tai olisit kävelly vähän vinoon. Tuli kauniilla laukalla loppuun asti ja jäi sivulle seisomaan. Tokalla käskyllä istui korvat lintassa ja sanoi kaikin tavoin, että ei tähän voi istua.)

Liikkeestä seisominen: 10 ("täydellinen". Paitsi että seuraamaan lähtiessä väisti taas metrin sivuun Sitä Kohtaa.)

Estehyppy: 0 (Koira katsoo tuomaria, joka on hypyn vasemmalla puolella. "Missä hyppy" -virittely. Koira vilkaisee hyppyä ja katsoo taas tuomaria ihan omissa maailmoissaan. Tiedostin tämän koko ajan, se ei hyppää, ei varmana hyppää. Liikkuri kysyy onko ohjaaja valmis. Ja vitun urpo vastaa että kyllä!! No eipä hypänny ei, ei tokalla, eikä kolmannella käskyllä. Meni vaan pari askelta eteenpäin seisomaan ja toljotti että mitähäh. Sitten otettiin uudestaan alusta. Hyppäsi, sivulle palatessani liikautti toista takajalkaa yhden askeleen, josta ärähdin, kun kerta nollilla oltiin jo. Se olis ollu kuulemma varmaan 9 silti.)

Kokonaisvaikutus: 10 ("koira suorittaa iloisesti ja on koko ajan tekemässä töitä, nimenomaan ohjaajan kanssa". Jääviä kehuttiin kovasti, se tekee pysähdykset kuin seinään.)

Yht. 154/200p, ALO2, ja kehästä pois tullessa mua vitutti niin saakelisti että ei mitään rajaa. Nyt parin tunnin jälkeen on jo parempi olo. Koira oli ihan super. Omat virheet on kai kuitenkin pienempi paha kuin koirassa olevat puutteet, ne on paljon helpompi korjata ja muuttaa. Eipähän ainakaan helpota ylihuomisen virallisen kokeen hillitöntä panikointia.

Käytiin vielä lopuksi tekemässä käskytettynä liikkeestä maahan meno kahden häiriökoiran edessä (super), ja hyppyä. Pari kertaa lensi palkka takaa ja sitten kokeenomainen loppuun asti. Ylläri, että super oli nyt tämäkin.