Pihatokot ennen nukkumaanmenoa. Oma piha on kyllä jotain käsittämättömän hienoa sekä treenaamisen että yleisen elon kannalta. Meidän mökin piha vaan ei ole tasaista nähnytkään, mutta tällä nyt mennään. Sitten kun olen iso ja rikas, minulla on oikeen kunnon treenikenttä pihassa!

Rakensin pihaan sähkökaapelin varoitusmuovinauhasta ja merkkikartioista ruudun. Valitettavasti löysin romuvarastosta vain vajaa 4m nauhaa. Puolitin sen, jolloin sain ruutuneliön, jonka sivut on jotain puolitoista metriä. Olkoon. Ajattelin ihan oikeasti opettaa ruudun "hyppää sen sisälle" -tavalla, mitä olen jo aiemmin makustellut. Luksille on naksuteltu erilaisten esineiden sisälle menemistä hupitemppuja ja se on siitä paitsi hauskaa myös iisi homma. Lasken ruutunauhan pikku hiljaa maan tasalle ja suurennan ruudun, ja koira mielestään edelleen vaan "hyppää sen sisään". Saa nähdä onnistuuko.

Aloitettiin kuitenkin liikkeestä seisomaan jäämisellä. Kävelin itse aivan randomisti pitkin pihaa, koiralle käsky, naks välittömästi ja nami lentää. Koira etsii namin nurtsilta, minä jatkan kävelyä, koira tulee mua kohti, jossain vaiheessa uusi käsky.

Seuraamista. Alkuun suoraa, käännös vasemmalle (totaalisen hukassa, voi apua, treenaa ennen koetta pääosin käännöksiä ja vaan satunnaisesti kestoa pitkällä kaaviolla!!), täyskäännös oikean kautta (kohtalainen?), ympyrää jonkun esteen ympäri sekä myötä- että vastapäivään. Koira alkoi ennakoimaan jääviä ihan törkeesti ja jollain neljännellä istumaan/seisomaan jumittamisella huomautin jo erilaisella äänensävyllä että eipä pelleillä nyt. Sen jälkeen paransikin.

Luoksetuloja. Muutama nakinmuru nurtsille, koiran etsiessä niitä kipaisin kauemmas, ja kun koira on syönyt naminsa ja lähdössä tulemaan mua kohti, käsky "sivu". Joskus otin loppuun asti, joskus palkkasin jo heti, ja sama uudestaan. Kiitos Petronella vinkistä, en tiedä toteutinko sitä just niin ku meinasit, mutta tää ainakin tuntu toimivan!

Ruutua. Menin seisomaan noin metrin päähän, kädessä naksu ja namit, enkä tehnyt mitään. Sinnehän se hyppäsi hyvin pian, mutta hakeutuu aika hanakasti jomman kumman etumerkin taakse eli sotkee tän kiertämiseen/merkkiin. Kunhan saan sen menemään sujuvasti sisään, hinkkaan paikan ruudun takaosaan. Pari kertaa tuli ensin sivulle ja oli vähän hukassa, mutta itsenäisesti sitten kuitenkin keksi mennä nauhojen sisälle.

Lopuksi kokonainen liikkeestä seisominen, tai siis valmistelevan osan seuruu, pysäytys, poistuin koira luota, palasin kiertämään sitä pari kierrosta, siirryin pari metriä koiran taa, ja lopulta viereen. Maksispurkki taskusta ilman loppuperusasentoa.

Mudi kävi iltapäivällä ihan oikeasti uimassa. Heittelin sille meritähti-vinkulelua (I-HA-NA!) rantaveteen ja mudi haki sen aika monta kertaa. Sitten se tipahti vahingossa aika syvälle. Mudi kiljui rantavedessä ja minä hetken kannustin että mene vaan, mutta eipä mennyt. Totesin mudille että oma on ongelmas, kävin laiturille aurinkoon makaamaan ja vähän myöhemmin satuin vilkaisemaan leluun päin. Koira lähti uimaan sitä kohti, siis ihan todella ui! Etujalat pärskii niin maan kauheasti, koira tulee lelun kohdalle, ja huitoo omilla etujaloillaan sen kauemmas. Yrittää uudestaan, ui perään, ja lelu liukuu karkuun. Hämmentyy tästä ja kääntyy takas rantaan. Menin auttamaan kun naurultani kykenin. :D