Lauantaina: 200 askelta, 4 keppiä, aika monta kulmaa. Janalta lähtö oikealle, nosti oikeaan suuntaan. Yhdessä kulmassa ajautui yli ja oikean suunnan löytäminen vähän hapuilevaa, muuten tarkkaa työtä ja hyvät ilmaisut. Kakkoskepin otti suuhun ja tiputti saman tien, keppi oli mättään päällä ja kierähti vähän alas koiran viereltä. Maassa oli muutama muukin oksa siinä kohtaa. Näin oikeasti mikä se oma oli, mutta harjoituksen vuoksi pyysin "anna", jolloin koira haisteli ja etsi sen minulle uudestaan.

Illalla pihassa agilitykeppejä (oikealta ohjaten) aikasen mageeta, muuten ei sitten osaa ollenkaan, ja on riippuvainen minusta siinä vierellä auttamassa. Vähän seuraamista lähinnä vasemmalle ympyrää tehden. Tokomotivaatio on vähän ollut lomalla, mutta tajusin just että sm-kisoihin ei ole enää montaa viikkoa ja tarttis tehrä jotain. Noutokapulan pitoja, puuta ja metallia, naksun kanssa. Kaukokäskyjä maahan-istu-maahan, nyt jumitti, palasin ihan koiran eteen että sain toimimaan. Takapalkkana ollut iltaruoka oli liikaa.

Tänään Jounin tekemä eka vieraan ihmisen jälki. Viisi esinettä (3 purkkia, 2 keppiä; kepit kolmas ja viimeinen) ja noin 150 askelta pitkä. Janalta jälki lähti vasemmalle. Koira ajoi sen oikein mallikkaasti, heti nosto reippaasti oikeaan suuntaan, eikä mitään epäröintiä sen suhteen, että ei tää oo tutun muijan hajuinen jälki. :) Nyt sitten valjastan kaikki tutut tekemään meille jälkiä, hähää! Oli aika jännä tunne kävellä koiran perässä, Jouni oli tehnyt jäljen sillä aikaa kun minä olin töissä, en siis ollut mukana katsomassa tekoa. Oli se merkattu, mutta ei koiran perässä mennessä paljoa ehtinyt punaisia pyykkipoikamerkkejä puista tiirailemaan. Tasaiseen tahtiin niitä vaan tuli kuitenkin eteen :)

Mudi on oppinut uimaan. Tai tyyli on edelleen aika kauheaa kauhomista, mutta se hakee uimalelua reippaasti monen metrin päästä siitä kohtaa, missä aiemmin oli ehtoton raja - missä ei pysty enää kävelemään kaikki jalat pohjassa syvemmälle. Tulee sinne myös jos itse seisoo ja huutelee, tai kun lilluttiin uimapatjoilla. :D Mun tän kesän tavoitteeksi julistin tossa yks päivä saada mudin hyppäämään laiturilta veteen, mutta se on ehkä vähän liikaa vaadittu.. tai en tiedä, aika nopeesti toikin kehitys on käynyt.