Tein töiden jälkeen metsäjäljen. Vähän on jäänyt kaikki treenit vähiin ja mudissa alkaa olla hieman liikaa virtaa. Kyllä se off-asennossa ollessaan on kiltisti off, mutta sitten kun menee asentoon on, se menee turbovaihteelle vaikka mitään ei oikeasti tapahtuisi. Esimerkiksi nousen tuolilta -> mudi sinkoaa sängystä pihalle niin että matot on kurtussa ja ihanaaparastamahtavaa nyt vihdoin tapahtuu JOTAIN! Vaikka olin vain menossa keittiöön täyttämään lasini. Voi mudia. On vaan niin helvetin kuuma ja mä olen kauhean uupunut pitkän työputken aiheuttaman riittämättömän unen takia.

Jälki oli 610 askelta, viisi filmipurkkia ja kaksi keppiä (järjestyksessä kolmas ja seitsemäs). Janalta lähtö vasemmalle. Vanhetusta tuli noin neljä tuntia. Ukkospuuska ilmoitti tulostaan ja tuli vähän kiire mennä ajamaan jälki ennen kuin joku hirmumyrsky pilaa sen, oli tarkoitus odottaa vielä pari tuntia lähinnä ilman viilenemisen takia.

Lähetin koiran väärästä kohtaa janalle, kun luin omia merkkejäni huolimattomasti. Siispä se tulikin melkeen heti janalta ekalle purkille ja oli vähän kujalla. Ilmaisi kuitenkin, ja lähti päättäväisesti jäljelle väärään suuntaan, eikä meinannut edes kääntyä millään. Tähän pitää keksiä joku sana. "Väärä" olis hyvä, mutta on käytössä jo lenkillä, kun remmi on menny mun takaa, ja koiran pitää kiertää toiselle puolelle. Kokeilin sitä ja koira teki jäljelläkin juuri niin kuin on opetettu, eli ei tosiaan tota sotketa sinne!

No, päästiin matkaan ja alku oli aika kauheaa sähellystä, vissiin vähän liikaa intoa. Tokan purkin jälkeen parani. Kepille tullessa pysähtyi, heilautti häntää ja katsoi taakseen minua, että tässä olis tällanen, onko tääkin tärkeä. Meni sitten itse maahan ennen kuin ehdin sanoa mitään. :) Sitten tultiin hakkuuaukealle, jossa on tosi kuivaa. Tässä samassa kohdassa koiralla on ollut ennenkin vaikeaa. Se teki vähän niinkuin z-kuviota jäljen päällä, metri-pari yli kummaltakin puolelta. Ihme homma. Yksi purkki oli siinä matkalla, se kyllä löytyi ja ilmaistiin, ja kyllä me oikeaan suuntaan mentiin, kun olin merkinnyt huolella. Pikkupätkä metsää ja taas aukealle, se meni vähän paremmin. Päästin remmin käsistäni, kun koira meni yhden oksan alta. 1,5m remmi on aivan liian lyhyt naru, osta se oikea liina pian! Aukean tullessa taas metsään olin muistaakseni laittanut purkin siihen, ja luulen että nimenomaan tämä jäi ilmaisematta, yksi nimittäin puuttui kun loppuun päästiin. Mutaisen tien ylitys oikein tarkka, siitä taas heinikkometsään. Ennen vikaa keppiä oli suora kulma vasemmalle, tästä koira paineli pitkälle yli, ja ehtikin aika kauas perässä roikkuvan remminsä kanssa. Palasi sitten takaisin ja löysi kulman ja sieltä kepin. Kyllä oli hengästynyt koira, mutta varmasti kuumuuden takia, sillä olis ollut intoa jatkaa vielä eteenpäin jälkeä. Ilmaisutreeniä vaan nyt lisää, ja kulmiin ja muutenkin koko jäljestämiseen vähän tarkkuutta. Pidennys tuskin tulee olemaan ongelma. Metsässä ehkä vois päättää, että askeleet on puoli metriä pitkiä, joten tää oli about 300m. Alokasluokan jälki on 500m, ei se tunnu enää yhtään pahalta :)