Ei näin -opetusvideot, saa nauraa...

Eka rata
Toka rata

No niin, nyt on ainakin vähän rauhoituttu ja josko jotain koottuja selityksiäkin laittaisi.

1. Luksi ei ollut nähnyt Tyttiä (jalkavamman takia) pariin viikkoon, ja sekosi siitä aivan täysin. Aiemmin kisoissa Tytti on odottanut autossa meidän vuoron ajan, nyt se oli ihan kentän reunalla.

2. Aiemmin ihmisetkään (eli Jouni, nyt mukana oli myös mutsi) ei ole istuneet ihan kentän laidalla, vaan Jouni on vaivihkaa siirtynyt jonnekin kuvaamaan, ja mitään tuollaista 'leiriä' ei ole muutenkaan ollut. Ollaan vaan kävelty ympäriinsä tms. Nyt istuttiin eväskorien yms kanssa samassa paikassa yli 4h.

3. Kesätauko treeneissä, sekä koiralla että ohjaajalla. Kakkosradalla a:lla, hypyllä, putkella ja kepeillä ohjaaja kämmäilee oikeen kunnolla, pienestä kiinni ettei ollut turvallaan hyppyesteessä itse...

4. Ihan helvetin kuuma.

5. leirissä istumisen ajan koira himoitsi Tytin persettä ja kitisi ihan koko ajan. Ja joku kieltää, ja koira jatkaa kohta silti, ja kielletään, plaaplaa.. olipa hyvä pohjustus "kohta mennään radalle ja meillä on yhdess kivaa" -fiilikselle.

6. Koira piippasi jo lähtöalueen lähelle mentyämme ennen ekaa rataa. Ei tullu silti mieleen ottaa sitä kunnolla hallintaan. Ekan radan jälkeen sanoin, että pidetään kunnon sulkeiset ennen toiselle menemistä, mutta aika vaisuiksi ne jäi, muutama sivulle tulo ja maahan meno vaan. Aamulla ennen kisoihin menoa käytiin omalla kentällä, ja sanoin jo siellä että tää koira tuntuu tänään jotenkin lällättelevältä, sellaselta että meillä varmaan tulee olemaan hallintaongelma. Ah, mutta unohtu sit paikan päällä tehdä asialle mitään. :P Kotona tosiaan autosta ulos tultuaan käskin "tässä" = älä lähde vielä moikkaamaan kotiin jääneitä perheenjäseniä. No sehän paskat kuunteli ja sinne paineli, ja sai koko sydämestäni sanallisen ryöpytyksen mistä kuului koko aamulta patoutunut vitutus. Vieressä seisseet perheenjäsenetkin nieleskeli vaan tyhjää säikähdyksestä. Sen jälkeen koiralla muuttui ilme silmissä ja se jotenkin palautui normaaliksi. Kuulevaksi. Voi voi voi kun olisin vaan kehdannut tehdä tämän jo ekan radan jälkeen!

7. Kun koira ekalla radalla lähti käsistä, mulla meni pasmat aivan sekaisin. Keinulle tullessa en ehtinyt sanoa mitään, koira lensi sieltä jo alas kun vielä mietin että mikäs tän käskysana olikaan. Keppejä se ei tehnyt oikein kummallakaan radalla, ja siitä me saatiinkin hylyt. Ekalta oli siihen mennessä 25vp, ei yhtään noloa joo.. onneksi tuli hylky, vähemmän hävettää jossain koiranetissä se! :P :D

8. Me näytettiin kaikin tavoin varmaan siltä, että koira ei ole lainkaan hallinnassa, eikä se osaa esteitä edes teknisesti. Teki mieli huutaa, että on meillä tokon alokkaasta 191 pistettä, on se ainakin hanskassa normaalisti!

9. Mä maksoin starteista yhteensä 25e ja bensoihin vois laskea jonkun 20e. Oli sunnuntai, olin tietysti pyytänyt vapaan. Olisin saanut olla töissäkin, eli palkkamenetys joku liki 200e. 250e siitä, että yleisöllä oli hauskaa ja minua todella hävetti. Sellasta se koiraharrastus välillä on...