Reippailin mahdollista töihin kutsua odotellessa metsään. Tein ensin jäljen: eväskiven sammalmetsässä 300 askelta, kolme keppiä noin askelilla 150, 250 ja 300, janalta jälki lähti oikealle. Jätin jäljen vanhenemaan ja tein vähän matkan päähän esineruudun. Samanlaista sammalmetsää, paljon enemmän puita vain. Kokoa ruudulle oli tarkoitus tulla kisamittojen verran eli 50x50m, mutta oikea sivuraja oli ainakin yhtä siksakkia ja luultavasti etualaa päin kapeneva, kun rajoja toista kertaa tallatessa en nähnyt enää omia merkkejäni.. :P Esineitä laitoin neljä - yksi ison kiven päälle, muut ihan normaalisti maahan, ja kaikki näkyi myös silmin koska aluskasvillisuutta ei juuri sammalta enempää tosiaan ollut. Töihin kutsu tuli juuri kun olin saanut ruudun jotakuinkin valmiiksi, ja ilmoitin että tulen kun kerkiän tärkeämmiltä puuhiltani. ;)

Hain koiran autosta ja mentiin eka esineille. Mietin mahtaako se tajuta ollenkaan koko juttua, siitä on ikuisuus kun ollaan tehty esineruutua. Tutut virittelyt kuitenkin vissiin auttoi, koska hyvin lähti etsimään, eikä sotkenut jälkeen ollenkaan. :) Otin kännykän sekkarilla aikaa ja vain noin 2min 15sek niin kaikki neljä esinettä oli taskussani!

Jälki oli vanhentunut 50min. Hyvä nosto oikeaan suuntaan. Koiralla jäi vissiin esineruudusta vauhti päälle, koska se paineli pääosin laukkaa ja multa lipesi narukin käsistä... Ekasta kepistä yli, mutta olin merkannut sen ja päätin huutaa koiran pysähtymään. Keräsin liinan takaisin käsiini ja lähetin uudestaan pari metriä ennen keppiä, jolloin ilmaisu ok. Vähän tokaa keppiä ennen oli sattumalta joku ikivanha filmipurkkimme, jätin sen ja halusin nähdä reagoiko koira siihen. Ei reagoinut. :D Tokalle kepille asti jarrutin sen menoa liinassa roikkuen. Sen jälkeen koira hidasti itse ja loppumatka mentiin hyvää jäljestystä.