Kookoon ja Mustin&Mirrin möllitoko Mikkelissä. Mennessä taivaalla vaani uhkaava sadepilvi, joka alkoi vuotaa juuri siinä ennen kehien alkua. Ja vettä tuli tasaisen harmaana virtana aina palkintojen jakoon asti. Alokasluokassa oli kuusi koiraa, me ensimmäisinä. Liikkeiden välissä sai palkata ilman pistemenetystä, ja minä olisin palkannut vaikka olisi pisteitä rokotettu. Tämä oli meidän kenraaliharkka lauantain oikeaa tokokoetta varten.

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla makuu: 10 (korvia taitteli vuorotellen sateen takia, kerran tuijotti vähän aikaa sivulleen, muuten katsoi minua. Itseäni jännitti paljon enemmän kuin yleensä.)

Seuraaminen kytkettynä: 9 (törmäsin vas. käännöksessä koiraan oikeen kunnolla ja sotkeennuin askelissani sekä astuin sen varpaille. Niin pitikös ne käännökset joskus opettaa??? Pari kertaa muutenkin vähän haahuilua kummaltakin. Liikkeen loputtua tuomari sano liikkurille, että aivan liian pitkä seuraamiskaavio, lyhennä sitä puoleen jatkossa.)

Seuraaminen vapaana: 10 (tuntuikin paremmalta, mutta eihän niitä käännöksiä edelleenkään kympin arvoisesti oikeesti ole... pari sanallista kehua välissä, tuomari ilmoitti etukäteen että hän ei sitten kuule mitään, saa kehua hillitysti liikkeen aikanakin.)

Liikkeestä maahan meno: 10 (itsestä tuntui, että ei ehkä mennyt maahan, mutta enpäs kääntynyt katsomaan taakseni varmistaakseni. En tiiä mikä siinä oli.)

Luoksetulo: 9 (tehtiin ihan katsomon laidassa. Katsomassa oli sheltti, joka oli paikallaolorivissä räyhännyt oikeen kunnolla vieressä olleelleen koiralle. Sheltti taisi haukkua (?) nytkin meidän suorituksen aikana. L lähti ihan hyvin, teki kunnon kaarroksen kauemmas sheltistä ja kiersi jotenkin oudosti sivulle jääden vähän taakse ja vinoon. Silmin nähden pelkäsi sitä koiraa. Videolta huomasin, että se heiluttaa minulle häntää "anteeksi että en tehnyt ihan oikein, mutta en vaan voinut muutakaan". Voi pientä mudia!)

Liikkeestä seisominen: 10 (tehtiin samassa kohtaa, tai piti tehdä, mutta minä väkisin astuin pari metriä keskemmälle kehää, kauemmas pelottavasta koirasta. Valmistavan osuuden seuruu paineistunutta, ällää stressasi se koira, olin varma että seisominen ei onnistu. Jäi kuitenkin kuuliaisesti seisomaan ja seisoi urheasti siinä kunnes palasin. Lämpimät kehut mudille!)

Hyppy: 10 (ennen hyppyä pälyili vähän ympärilleen, sain kuitenkin koiran "missä hyppy" -virittelyllä katsomaan myös hyppyä, ja vasta sitten sanoin olevani valmis. Hyppäsi ekalla käskyllä ja jäi odottamaan, mutta seisoi kovin hajamielisen näköisenä, pelkäsin että liikahtaa tai ennakoi perusasennon. Kesti kuitenkin loppuun asti.)

Kokonaisvaikutus: 10 ("olette ehdottomasti valmiita virallisiin". En sitten sanonut, että joo, ollaan jo käyty...)

Sai ruokapalkkaa ja patukallakin leikittiin. Kehän jälkeen olisin vielä leikkinyt, mutta koira ei oikein enää ollut kiinnostunut. Taisi olla aika uupunut, odottelua tuli kuitenkin aika pitkään kun ensin oli mölliluokkakin. En tiedä väsyttikö sadekin, minusta ainakin tuntui että kun olosuhteet ei ole ideaalit, niin kyllä suoritus vie enemmän voimia. Yhteensä 195/200p., ALO1. Sijoituimme ykkösiksi ja saatiin luupussi kotiin viemisiksi. :)

video (pikkasenpahan näemmä myös pompottaa seuruussa ja ennakoi maahan menoja!)