Vihaan sitä. Kun se ei suju. Katselin tuonne loppuvuodelle avoimen luokan tokokokeita, ja muut liikkeet varmasti saadaankin siihen mennessä valmiiksi, mutta nouto.. sais tällä nykyisellä koira odottaa lupaa, koira hakee kapulan, koira tulee n. puolen metrin päähän ohjaajan eteen ehkä seisomaan ja sylkäisee kapulan jonka ohjaaja toivottavasti saa kiinni -tavalla ehkä säälipisteitä, mutta kun örf.

Ongelma on siis juurikin se pito. Rauhallinen pito. Ei pyöritellä kapulaa eikä syljetä sitä ulos ennen käskyä.

Osa tutuista sanoo, että kiellä sitä pureskelusta ja auta fyysisesti leuoista kiinni pitäen, jos ei muuten mene perille. Osa sanoo, että opeta se vain hyvällä, esimerkiksi juuri naksutellen. Mä näen molemmissa puolensa ja olen yrittänyt kumpaakin, mutta jättänyt molemmat myös kesken, eikä koiralla edelleenkään ole kunnolla hajua siitä mitä haluan sen tekevän.

Se kestää kyllä "pakkonoudonkin", ei esimerkiksi millään tavalla meinaa poistua paikalta kesken kaiken, kun alan pakottamaan. Korvat kyllä menee linttaan, mutta palkan tullessa kohoaa taas salamana pystyyn.

Mitä mä oikeen teen tän suhteen? Pakkopitokuuri metallikapulalla? Painonsiirron opetus naksuttimella? Phyäääh kun vihaan koko liikettä jo! Kaikki hyppynoudot, ohjatut noudot, tunnari yms olis tosi kivoja mutta kun ei oo ees perusasiat kunnossa. Osaa noistahan vois toki treenata lelullakin, mutta kun mua ketuttaa tää niin rankasti että ei pääse yli eikä ympäri.

Puhumattakaan nyt siitä, että koira ei osaa edes luoksetulon eteenistumisen paikkaa, ei edes ilman kapulaa!