Ajelin kentälle. Tein radan, missä kolme hyppyä, a-este, kepit, puomi, okseri ja putki (puomin alla). Alun hypyt oli vierekkäin ja näillä harjoittelin eri juttuja, niitä joiden nimiä en ikinä muista... toiseen suuntaan eli vasemmalla kädellä ohjaten meni just kuten piti, mutta toisin päin ollessamme ei suju, ja kun ei suju, mudi alkaa huutaa.

Keppejä samoin yritin opettaa sille niin, että olen itse keppien vasemmalle puolella. Ajattelin, että eihän se ole kuin auttaa koira oikealle puolelle aloittamaan ja vauhtiin päästyään se pujottelee ne hyvin vaikka olen itse väärällä puolella. No joo ei ihan... Minun on edelleen vaikea välillä muistaa että ihmisen mielestä yksinkertainen juttu voi olla koiralle jotain ihan muuta. Mudi näytti siltä että se ei oo koskaan mitään keppejä nähnytkään, ja oli hyvin turhautunut kun ei tajunnut mitään mitä tässä nyt pitäis tehdä. Mulla alko mennä hermo ja piti rauhoittaa tilanne ennen kuin alan purkaa omaa turhautumista koiraan.

Kontakteilla oli namilätkät ja olikin oikeen nätit kontaktien otot tänään. Rataa tein pari kertaa kumpaankin suuntaan, hyvin pelitti, okserillakaan ei mitään hämminkiä vaikka en ole varma onko sille koskaan ennen sellaista edes näytetty. Hyppytekniikkakurssilla taisi olla yksittäisenä, mutta radalla ei varmaan ole ollut.

Sitten mittailin parkkista ja siihen sai just sovitettua bh:n seuraamiskaavion. Siispä hommiin. Herättelin koiraa taas alkuun paikallaan käännöksillä, jotta muistaa takapäänsä. Kaavio meni oikein hyvin, kunnes jossain vaiheessa kehaisin koiraa äänellä. SIllä jotenkin hajoaa tekeminen (odottaa kehun jälkeen tulevaa palkkaa?) ja nytkin tuli sivuttaisväljyyttä, kun koira odotti saavansa jotain. Moitin väljyydestä ja seuruutin vähän ylimääräistä, että sain pitkän matkan taas ennen oikeaa palkkaa. Kyllä se kokeessa sen tekee, eka menee tosi hyvin, tokassa saattaa alkaa jossain vaiheessa vähän hyytyä. Toisaalta askellajin muutoksissa tulevat seuraa-käskyt tuntuu nostavan tota koiraa lisää, ja niistä se ei myöskään leviä kuten kehuista.

Ja sitten tein jotain tosi typerää.. kokeilenpa tunnaria, sellasta melkeen kisatunnaria. Parkkiksen laidalle missä oli kovin lehtiä maassa, onhan ne nyt melkeen sama ku risukasa missä sitä on tähän saakka tehty, eikö? Ai ei? No sinne laitoin neljä väärää ja yhden oman, pari puun oksaa löyty ja ne siihen kanssa vääriksi. Koira autosta, palkkakuppi viereemme. "Oma"-käskyllä se lähti kupille, eilenhän tehtiin just palkkakuppijuttuja. Uusi yritys, jolloin se lähti kapuloille ja hamusi väärää, josta ihan refleksinä kielsin tuimasti. SItten se kävi siihen paikkaan makaamaan kuten jälkikeppien ilmaisuharkassa. Voi mudia, anteeksi että sulla on tyhmä omistaja, joka ei osannut kertoa mitä me nyt treenataan! :( Sit otin sen oman ja piilotin sitä pari kertaa nurtsille ihan yksinään, ja koska näytti että nyt syttyi lamppu, pistin sen takas sinne muiden joukkoon. Nyt onnistui. Mutta ei tosiaan jatkossa enää koskaan tälleen!!