Ajoin pk-kentälle. Kävin avoimen luokan liikkeet lähes kokeenomaisesti läpi, narupallo viuhui jokaisen liikkeen jälkeen.

Seuraaminen: tein z-kuvion. Suorilla antaisin meille 9-9½ (painaa), käännöksissä, eh, nolla tai säälivitonen. Hajoaa ihan kokonaan vasemmalle ja muissakin paljon parantamisen varaa. Otin koiran ihan kylmiltään autosta herättelemättä sitä lainkaan, yleensä teen paikalalan käännöksiä tms ensin jotta takapää havahtuu. No, ei se silti rehellisesti vaan osaa vieläkään. :P Paljon käännöksiä ja satunnaisesti pitkää pätkää.

Maahan meno: taattua töppöstä, kymppi (tai ehkä puolikas tai kokonainen piste pois seuruusta, kovin oli tiivistä yhä. Mii laik mutta kaikki tuomarit ei). Märkä liejuinen nurtsi ei sitä haittaa.

Luoksetulo: otin vain noin 15m matkan. Pysäytys käsimerkki+sanallinen "top". Ei "kuin seinään", mutta pysähtyi oman mittansa sisällä. Parin sekunnin odotus ja narupallo lensi taakse, en tehnyt loppuun asti. Tän jälkeen yksi läpijuoksu, jossa koira ennakoi ja pysähtyi parin metrin päähän lähdöstä, joten tehtiin vielä toinen, jossa se juoksi kiltisti ja sai pallonsa. Paljon läpijuoksuja ja stoppeja vaan erikseen. Erillään seisomisasennosta sivulle kutsumista.

Seisominen: vähän aikaa sitten kirjoitin, että koirani ei osaa enää seistä. Osaa se, sen jälkeen parina päivänä kokeilin lenkillä ja kentällä ja mökin pihassa ja jossain, ja ihan kuin ei mitään ongelmaa olis ollutkaan. Outoa. Tänään sujui taas kympin arvoisesti, vahvistin "hyvä top" siirtyessäni koiran taakse, jotta ei varmasti käänny mukaan. Nami suuhun kun palasin seisovan koiran viereen ja perusasennon jälkeen palloa. Näitä jääviä ei sen kanssa tartte kovin paljoa junnata, kokonaisina varsinkaan. Ehkä seisomassa pysymistä eriksee kun poistun koiran taa, ja nopeita lelupalkkoja oikeista asennoista?

Sit en tiedä missä järkässä nää loput on, mutta me tehtiin tänään tälleen.

Nouto: ensin vauhtinouto, kehuin äänellä heti kun oli tarttunut, sai ampua suoraan palloon. Kovaa tuli. Pari pitoa, vähän löysä ote, siitä moitetta. Sitten muutama eteen istuminen kapula suussa, peruutin askeleen pois ja koiran piti korjata takaisin. Eka huono, toka tosi hyvä. Luksilla kestää kapula suussa tassun annon ja istu-maahan-vaihtojen aikana oikein hyvin jo, mutta noissa eteen tuloissa koira tahtoo joko jäädä väljäksi tai tippua kapula suusta. Nyt siis treeniin ne. Samalla vauhtinoutoa ja pitoharkkoja erillään.

Kaukot: 7m matka, 4s välit asennoilla. Istu-maahan-istu täydellisesti, kehuin äänellä joka vaihdon. Sitten koira valui mun kehusta maahan... sen jälkeen otettiin vielä uudet neljä, niistä palkka, ja lopuksi vielä ihan läheltä joka vaihto namilla palkaten. Erikseen palkkaa odotuksesta ja ennakoimattomuudesta.

Hyppy: koira vähän niinkun karkasi hyppyyn kun vasta oltiin menossa esteen eteen, mutta heitin pallon sille siitäkin. Meillä enemmän on ollut ongelmana ekalla käskyllä hyppyyn irtoaminen kuin malttaminen. Sitten tehtiin kokeenomainen hyppy. Istuminen vähän hidas ja jäi kovasti vinoon, mutta paluuhypyn teki hienosti silti. Muista harjoitella erikseen vinoja hyppyjä (esteelle hakemista) ja palkkaa istumisesta, jotta siitä tulis vähän skarpimpi.