Noutoa tehty tänään sisällä taas moneen otteeseen. Ukon leivänpäällyskinkku on kova sana mudistakin. ;D Sitä siedän itsekin pitää suussa, josta palkka on hyvä sylkäistä koiralle. Havaitsin eilen illalla, että olen luovutustilanteessa kovasti kumaralla koiran päälle - pakkohan on olla, että näen onko asento tiivis ja pureeko kapulaa. Koira kuitenkin ottaa siitä ainakin hieman painetta ja mälväysongelmakin tuntui vähentyvän kun oikaisen selkäni kunnolla. Otos oli kyllä kovin pieni, vain muutamia toistoja, mutta aika loogiseltahan toi tuntuis.

Pohdin edelleen menenkö reilun viikon päästä olevaan avo-kokeeseen. Kenenkään koepaikkaa emme vie eikä koirani varmasti nouse paikallaolosta toisten kimppuun. No, niin varmasti kuin eläimestä nyt voi sanoa. Järjestäjät varmaankin haluaa meidät sinne, 20e minultakin kelvannee hyvin.

Kannattaako? Haluan vaan sen 160p, muulla ei väliä.

Paikalla olo (x3). Sanotaan että 9 tai 10. 27p.
Seuruu (x2). 8 tai 9. 16p.
Maahanmeno (x2) 10, mutta jottei mene liian tiukille, olkoon 9. 18p.
Luoksetulo (x3) Joko annan tuplakäskyn sanallinen+käsimerkki jolloin saattaa vaikka mennä muuten täysin moitteettomasti = 8. Ta sit pahimmillaan se tekee läpijuoksun=5p, ellen ole antanut tuplakäskyä, jolloin 0? Voihan räkä. Annan vaan yhden ja kyllä se jonkinlaisen stopin tekee sillä. Olkoon 5, eli 15p.
Seisominen (x2) Kymppi normaalisti, ellei jotain satu. Laskenko tänkin ysinä? 18p.
Nouto (x2) En ole kokeillut kokonaista noutoa vielä ollenkaan. Kapula sieltä kyllä tulee käteen asti, vähintään 5 siis? 10p.
Kaukot (x3) Ehkä pientä hitautta, aion kyllä tehdä lelupalkalla vielä tässä muutaman sarjan. 9? 27p.
Hyppy (x2) Pitäis mennä erinomaisesti ellei jotain satu. Olkoon sekin 9, 18p.
Kok.vaik. (x1) 8? 9? 10?

Näillä alimmilla tää tekis 157p, ALO2, olispa todella vituttava tulos! :D Jos taas lasken paikallaolon, maahanmenon, seisomisen, kaukot ja hypyn kympeiksi, niin 169p. Hitostako sitä vaan koskaan tietää, meilläkin on yhdestä alo-möllitokosta 154p kun nollattiin luoksetulo (lähti vasta tokalla kutsulla, ja jäi hölmönä vierelleni seisomaan = kolmas sivu-käsky joka siis nollasi) ja hyppy (ei irronnut tokallakaan yli asti) ja seisomisesta 8 (taisin hidastaa vahingossa käskyn antaessani = tuplat). Vaikka koira taatusti osasi ne liikkeet.

Pitäis vaan nyt ens viikon alussa viimeistään päättää, koska meillä on tässä työn alla sekä avon luoksetulo että nouto, kuin myös bh-koetta varten luoksetulo eteen ja liikkeestä istuminen. Jos on mene kokeeseen, hinkkaan ennemmin noita bh-liikkeitä, ja kaksi uutta luoksetuloa yhtä aikaa opeteltavana on ylipäänsä vähän tyhmä juttu.

Mä en ikinä arpois osallistumista tälleen, jos kyse olis liikkeestä joka pilaa muidenkin suorituksen, eli just paikallaolo. Tai jos kokeeseen olis tunkua, niin turhaa viedä paikkaa joltain muulta, jolla on oikeasti mahikset täyteen kahteensataan pisteeseen. Äh, mitä mä teen!

---

Löysin jonkun treeniblogista parin viikon takaisten piirinmestaruuskisojen evl-luoksetulon, saanut 8. Luulisi että piirinmestiksissä arvostelu ei ainakaan ole normaalia löysempää. Onko toi kasin suoritus? Meinaan että jos on, niin kyllä meidänkin stoppi on hyvin tuota luokkaa, ja olen pitänyt sitä avossa ehkä vitosena ja ylemmissä tyyliin nollana...