Satoi. Kovaa. Mentiin silti oman seuran mölliagilitykisoihin, kuravaatteissa ja vedenpitävissä nilkka-ei-taivu-yhtään-vaelluskengissä. On sitä ennenkin juostu mm. crocseissa!

laura: moi, saako ilmoittautua mölleihin vaikka on kisannut?
ilmotäti: no ei mielellään, varsinkaan jos on jo tuloksiakin
laura: no on meillä yksi nolla, pannaan sitten vaan kisaaviin

Tässä vaiheessa olis ehkä ollut ihan korrektia kertoa, että kyseessä on sitten "PiirM-kisojen kenraaliharjoitus" ja rata on kakkos-kolmosluokan tasoa. Ilmotäti ei varmaan rehellisesti tiennyt, kun ei tiennyt moni muukaan. Mulla ja parilla muullakin loksahti monttu auki rataan tutustumisessa; missä perkeleessä on este numero 15?? No kappas, sehän on suoraan edessä, mutta suoritetaan takaa päin. Jooei meillä oo koskaan ollu ees treeneissä ollut moista, saati nää keppikulmat ja ties mitä kieputuksia tossa oli. Noooo, maksoin jo ja möllitkin meni jo, joten sinne vaan.

Kävin hallissa ottamassa kuuden kappaleen kepit pari kertaa ennen omaa vuoroa. Kokeilin lähettää sen kiertämään oikealle puolelle keppjä, mutta joo, ei osaa. Ja kun mudi ei jummarra, se alkaa huutaa, ja sehän huutaa kovaa. No ei mahda mitään, pakko ehtiä kasirenkaalta ysikeppien oikealle puolelle.

Ekalla otoksella me selvittiin esteelle numero 13. Mudi suoritti jostain ihmeen syystä sen takaakiertona ja sitten hyppäsi siivekkeen yli toiseen suuntaan. Kepeille kuitenkin hallitusti, 15-16-kuvio suoritettiin kanssa pariin kertaan kumpikin este hyppien, ja sitten loppuun saakka taas oikein. :) Ja ne kepit ihan totta pujoteltiin kuuliaisesti kummallakin kertaa, wohoo!! Ääntä koirasta lähti kyllä niin maan perkeleesti koko radan ajan.

Uusintaa odotellessa oli taas Se Olo, että lapasesta lähtee. Suoritus on videolla ja katsoin sen kerran, mutta en viitti ees katsoa enää toistamiseen muistaakseni missä kohtaa lähti. Koira kuitenkin jätti kepit kesken myös parilla uusinnalla, karkasi puomille, hyppäs jokusen väärän hypyn ja jätti A:n alakontaktin väliin ennen kuin nappasin sen syliin ja sanoin että ups, mudiseni, game over. Laskin sen pienen kannon jälkeen alas ja koira tarjosi oma-alotteisesti ah niin mallikasta seuraamista kentän laidalle, missä remmi oli. Voisinpa nähdä sen päähän, olis todella hauskaa tietää mitä siellä mahtaa juuri nyt pyöriä.

Mitä on tapahtunut mun mudille? Se käy aivan liian kovalla vaihteella, haluan takas sen rauhallisemman agikoiran.