Tuli vähän tokohyytyminen, mutta facebook potki minut liikkeelle. Jotain hyötyä hitto siitäkin! :D

Ukon takapihalla suhteellisen herätit-mut-kesken-päiväunien -mudin kanssa. Nurtsi ei muutenkaan ole paras paikka heitellä nameja, menee vähän turhaan etsimiseksi. Kokeilin eka kosketusalustalla, mutta löysin vaan pienemmän version, ei sitä normaalia isoa mitä olen käyttänyt. Mudi siis tarjosi alustan tuomista sinnikkäästi, ja kun se kiellettiin, koira oli vähän hukassa että mitäs sitten. Koetti kiertää alustaa, ja naksutin kun osui siihen, mutta ei se oikeen päässyt silti oikealle taajuudelle.

Siispä kokeilin vaan heitellä nameja. Heittoliike mutta mitään ei lennäkään - koira pysähtyy ja kääntyy katsomaan taakseen, ehkä yrittää etsiä. Heittoliike ja mitään ei lennä + sanallinen "top" - koira pysähtyy oikein päin! Näitä aika monta niin että naks ja oikea heitto heti stopista. Lopuksi kokeilin odottaa pari kolme sekuntia, ja komeesti pysyi poika paikoillaan seisomassa!

Hitto, olikohan se noin helppoa, vaihtaa sanallinen käsky käsimerkkiin. :D Mä teen niitä nyt tolleen tuplakäskyllä vähän aikaa, sit pitää päättää kumpi siihen jää oikeaksi käskyksi. Nameja meillä heitellään paljon ihan arjessa, joten käsimerkin pitää olla selkeesti erilainen ettei sotkeennu. Ja nyt vaan pitää huoli että vauhti pysyy. Nälkäinen koira, hyviä riittävän isoja nameja, alusta missä ne erottuu ja kierii kunnolla kauas, ja vain vähän toistoja. Luulen että tää on meillä sellanen juttu, että jos eka otos onnistuu hyvin, se kannattaa palkita superisti ja vaihtaa muuhun liikkeeseen, eikä turhaan junnata samaa uudelleen ja uudelleen. Toi koira kestää toistoja hyvin eri tavalla eri liikkeissä.

---

Kyselin puolitutulta sedältä onko 9.10 tokokokeessa miten paljon osallistujia, ja jos jää ilmottautumisajan (ensi ma) jälkeen vapaita paikkoja tai tulee viime hetken peruutuksia, voisko ilmoitella tänne päin, kun ehkäehkäehkä mahdollisesti voisin olla tulossa jos saan liikkeet valmiiksi. Sieltä tuli pikainen vastaus, että laita saman tien vaan tiedot tulemaan ja maksaa voi sitten paikan päällä jos tulen, jos en tule, niin eipä mitään. Wohoo! Hui!