Keskiviikkotokot, sateinen sää ja meille ihan uusi hiekkakenttä. Meitä oli nljä koirakkoa, joten tehtiin ensin yksi kerrallaan muiden hengaillessa kentän laidalla, ja lopuksi vain paikallaolo yhdessä.

Aloitettiin toiveeni mukaisesti seuruun käännöksillä. Sain meille täsmäohjeet ja nyt aion noudattaa niitä oikeasti hyvin ahkeraan, niin saadaan noi käännökset vihdoin kuntoon.

Sitten hyppyä. Ensin pelkkää hypylle irtoamista normaalia pidemmältä matkalta ja erilaisilta kulmilta, jopa ihan täysin hypyn sivusta. Pienen hämmästelyn jälkeen löytyi hyvin ja hakeutui käskyllä hypyn yli oli lähetyssuunta mikä tahansa. :) Sitten aloitettiin tokon avoimen luokan hypyn harjoittelu: hyppy-istu-hyppy takaisin perusasentoon. Valitsin paluuhypyn käskyksi "hyppy", koska pelkään että sivu-käskyllä koira saattaa huonossa kulmassa ollessaan kiertää esteen. Aluksi siis autetaan koiraa kutsumalla "hyppy" ja kun se on hypyn päällä, "sivu".

Kiertämistä lähinnä hauskana temppuna mutta myös luoksetulon pysäytysten treenaamista varten. Muistihan L pienen kertaamisen jälkeen, mutta vauhti oli kovin huono. Pallopalkka paransi, mutta koira alkoi myös olla jo aika väsynyt.

Itsekseen muistuttelin tässä välissä pelkkää istumista (hah, mun koira ei oikeesti meinaa osata istua käskystä! :D) ja avoimen luokan kaukokäskyjä. Parin metrin matkalla saan sujuvia istu-maahan-vaihtoja, mutta välillä istumisen sijaan koira nousi tässäkin seisomaan. Whaat? Vaihto oli kyllä teknisesti oikein kaunis, mutta ei se silti auta...

Lopuksi kimpassa paikkamakuu, L oli voittajassa kisaavan sakemannin ja ihan alkeita tekevän sekarotuisen välissä. Mut pakotettiin piiloon ja piilossa ollut sakemannin omistaja lörpötteli niin, että koko 2 vai 3 minsaa meni niin etten ehtinyt edes välipalkkaamaan. :D Kouluttaja etukäteen sanoi että hää kyllä ilmoittaa jos on mitään mihin pitäis puuttua, että nyt rohkeesti vaan alat luottaa koiraas. Siellähän tuo pönötti kiltisti, vähän oli katsellut sivuilleen, varsinkin sitä seropia jota autettiin välillä kovasti. Liikkuri hoki lopussa "käsky!" vaikka miten monesti, kimeästi ja tuimasti, ja palkkailin kun koira ei reagoinut siihen yhtään. Tein vielä yhdelle koiralle apuna uuden makuun, tässä palasin palkkaamaan heti 20m päähän poistuttuani, pari kertaa välissä ja lopuksi vapautus suoraan maasta.

Kahden viikon päästä tunnille tavoitteena saada nouto ja seuruun käännökset selvästi edistymään.