Kävin pienen päivälaahustuslenkin ja sen jälkeen Jounilan takapihalla nurtsilla luoksetuloja. Olin ottanut tennispallon kokoisen kumipallon mukaan.

Ekalla lähti lujaa, palkkasin taakseni.

Tokalla lähti vielä lujempaa, yritin pysäyttää, koira valui liki eteeni ennen stoppia. Siitä sanoin vaan että otetaanpa uudestaan ja vein sen takas alkuun.

Sitten tuli muutama missä käsi+äänikäskytyksen jälkeen mylvähdin kovempaa "TOP!!" kun ei reagoinut ekaan riittävän terävästi. Mun pitää vielä miettiä omaa äänensävyä, vai olisko se sittenkin se käsimerkki, en tiedä. Hitto kun en tiedä tästäkään.. jos koira tekee ekalla sinne päin ja tokalla kovemmalla käskyllä just niin ku pitää, niin eikö se vaan osaa, vai eikö sillä oo syytä totella ekaa? Onko se oppinut jo että saa valua? Että valuminen ei haittaa?

Vauhti sillä pysyi nyt hyvänä koko ajan, toki tein väliin läpijuoksuja, mutta ei meinannutkaan ennakoida. Ihan vikalla tuli selkeesti aiempaa hitaammin mutta laukalla sielläkin.

Taidan kokeilla illalla ottaa askeleen kohti koiraa jos valuu. Lisäks täytyy aluksi tehdä sellasia, missä pallo lentää saman tien käskyn kanssa, nytkin aloitin suorilta vaan tyhjän käden heilaituksilla.