Ohjatut treenit oli taas. Pihalla oli A-este, jota sai käydä omaan tahtiin ottamassa. Ohjeena oli harjoitella sitä, että itse juoksee pysähtymättä ja koiran on silti jäätävä kontaktille odottamaan vapautusta, ja ne kellä sujuu, ottaa myös sivuttaisetäisyyttä itse esteeseen nähden. No, meillähän ei suju edes mikään juoksu (tai en tohtinut kokeillakaan), joten kertailin estettä vaan omalla tasollamme.

Sisällä hallissa about oheinen rata. Kaikki hypyt ei olleet kauniisti suorassa linjassa, mutta en muista mikä oli vinossa ja mihin päin, niin olkoon kuvassa noin. Kakkosputkelta kolmoselle "pakkovalssi", joka oli minulle aivan vieras, mutta ilmeisen toimiva. Kotiläksy: opeta koiralle lelun pudottamisella kädenpudotusele. Vähän yllättäen 5-6-7- kohta oli se mitä meidät laitettiin hinkkaamaan. Menihän se oikein heti ekalla yrityksellä, mutta mä tein kaiken väärin ja koira teki kauhean laajat kaaret. Siispä sain kädestä pitäen neuvot :D Vaikeinta oli uskoa, että heti kun koira tulee vitosputkesta ulos, ohjaan sen kutoshypylle, ja saman tien alan jo kääntää itseäni valssiin. Mun koira kuulemma lukitsee esteet hyvin ja irtoaa tosi hienosti myös sinne, ja mun on yksinkertaisesti pakko hyvin aikaisin kertoa sille mihin suuntaan matka jatkuu, jotta ne kaatrrokset tulee pienemmiksi. Ja kas kummaa, sehän toimi, heti kun ohjaajan jalat, kroppa ja käskytys alkoi pelata toivotusti :P

Lopuksi tehtiin vielä kuuden kepin pätkää uusilla muoviohjureilla. Tarkoitus oli totuttaa koirat niihin. Luksi meni ensin vaikka miten monta kertaa aivan sikamakeesti kepit, sekä vasemmalta että oikeelta ohjaten ja kauempaa lähettäen, eikä tuntunut olevan moksiskaan ohjureista. Sitten otetaan vielä yksi kerta -lausahduksen jälkeen se alkoikin hyppiä yli ja tulla ali :D Joka koira reagoi ohjureihin omalla tavallaan, osa rekisteröi ne heti, osa vasta myöhemmin, ja se ei ole yhtään huolestuttavaa. Siksi just totutetaan että ne tulee koiralle tutuiksi. Kun saatiin kerran pienellä avustuksella menemään vielä oikein, jätettiin homma muhimaan koiran päähän.