Kapulat lasipurkeissa, purkit on siis ruuanlaitosta jääneitä lasinkeräykseen viemistä odottavia purkkeja, pesastu mutta ei putipuhtaaksi hinkattu. Jonkun pastasoosin roippeet saattaa hyvin tuoksahtaa koiran nenään, mutta se tuskin haittaa, päin vastoin oppiipa ruuan hajusta huolimatta etsimään mun hajuista palikkaa. Tähän saakka mulla on ollut 3-5 kapulaa/purkkia, kapulat purkkien sisällä niin että koira ei saa niitä suuhunsa tai yllä edes koskemaan. Yksi oma ja muut grillipihdein laitettuja.

Nyt kertasin taas tämän, hyvin meni. Sitten vain yksi purkki ja oma kapula purkin päälle suuaukon päälle poikittain. Koira tietty tökkäsi sitä nenällään niin että kapula tippui tai hamusi ihan suuhun asti, jos naksautus oli yhtään myöhässä. Arvelinkin, että kapulan suuhun ottaminen ei tule olemaan tällä koiralla lainkaan hankalaa.

Seuraavaksi laitoin yhden väärän purkin&kapulan omien lisäksi, kumpikin kapula purkin päällä tarjolla. Taisi haistaa väärää niin läheltä että osui siihen, josta "äp!". Sitten pari onnistunutta oman nuuhkaisua väärään koskematta.

Sen jälkeen kertasin haistelua taas viidellä purkilla kapulat purkkien sisällä, hyvin pelitti.

Sitten otin kolme purkkia, kaikkiin kapulat päälle. Lopuksi lisäsin kaksi väärää eli yhteensä viisi. Jossain välissä taisin toisenkin kerran älähtää, kun kuono osui väärään kapulaan, mutta muuten meni hyvin. Luulen, että sillä on joku ajatus tästä hommasta nyt, mutta saatan olla väärässäkin.

Kapuloiden/purkkien paikka toki vaihtui melkeen joka toiston jälkeen, ja hommassa oli monen monta taukoa, laitoin koiran partsilta sisälle aina hetkeksi. Se ei myöskään nähnyt kun siirtelin purkkeja.

***

Olis ollut agiseuran tokoilta, mutta mä en vaan jaksa mennä niin myöhään, kun aamulla taas neljältä herätys. :/ Iltapissityksen ohessa tässä kotikulmilla siis vaan hieman seuraamista ja liikkeestä istumisia. Paitsi että ei meinannut istua, ei edes kun peruutan tai olen paikallani! Sinnikkäästi tarjosi seisomista. Junnattiin pieni ikuisuus ja lopulta koiran ilme muuttui ja se löysi kuulonsa, ja istumisia tuli toinen toisensa perään. Jännä että se on niin hankalaa!