Eilen. Ei ollut yhtään fiilistä mutta olin kävellyt omaan kotiin ja mennyt lähipuistoon nimenomaan tokoilemaan, niin olihan se tokoiltava. Seuruu hyvää, paljon vauhtiluoksetuloja jotka hyviä, muutama stoppikin taidettiin ottaa ja sitä tavallista luksia. Skarpimmaksi ne on saatava mutta pysähtyy se viimeistään parin mittansa sisällä. Ja sitten se nouto. Hajosi ihan kokonaan. Ei pidä nätisti, ei hae kovaa, ei palauta kovaa, ja luovutusasennosta kapula tippuu jalkoihini. Kovistelin koiraa aika monta kertaa ja lopulta saatiin kunnollinen, mihin lopetin varmana siitä, että tein vaan enemmän hallaa ja vituiks meni koko liike. Koe kolmen päivän päästä! Kukaan koskaan sanonu, että älä treenaa enää niin myöhään, et voi kuin mokata?!?

Eilen illalla ajettiin mökille saunomaan. Joku 1,5h metsässä ja sit koirat sai rällätä pihassa sen aikaa ku me saunottiin ja syötiin, ehkä joku pari kolme tuntia. Pihassa tein pitoja, joissa oli aika lailla huomauttamista, ja avo-hyppyä harjanvarresta ja muoviämpäreistä kyhätyllä esteellä. Palkka vaihdellen menohypystä, istumisesta tai paluuhypystä perusasentoon. Istu-käskyä ei saa antaa liian aikaisin, muuten se ei mene mudin aivoihin :D Kun itse keskityn kanssa tähän, niin kympin liike sen pitäis olla.

Tänään menin kaikista hyvistä aikomuksistani huolimatta jounilan pikkuhiekkakentälle. Onhan mulla vielä mahis perua se koe, en ole maksanutkaan. Aloitin vapaasti nameja heittelemällä ja koiran kanssa juoksentelemalla top-käskyjen kertailun. Sen jälkeen luoksetuloja, eka monta läpijuoksua, sitten stoppeja ja läpijuoksuja. Välillä lensi nami ja välillä kumipallo, jonka tuomisesta sai vielä namin. En oikein tiedä mikä siinä on. Ekalla käskyllä ei tule napakkaa stoppia, mutta jos murahdan perään niin sit pysähtyy ku seinään. Ei osaa, ei ymmärrä että ekalla kuuluu jo stopata täysin? Kokeilin ties mitä Stop!, topRRR! ja kaikenlaisia käskyjä. Joku topKRHM! olis paras mutta mahtaako se olla ihan hyväksytty käsky :D ... tai ehkä saan äkillisen kurkkulimakohtauksen juuri kun olen henkäissyt käskyn suustani. Köh köh köh nii johan stoppaa hyvin. Päädyin siihen, että karjaisen sen käskyn tosi voimalla, enkä anna samalla käsimerkkiä. Tulkoon mitä tulee, ei kai äänenpainosta voi viedä pisteitä? Voin kuvitella että jollekin miljoonaa tulevalle käyttömalijyrälle saa mylväistä ihan tosissaan jos mielii saada sen pysähtymään kuin seinään...

Luoksetulon loppuosaa lyhyeltä matkalta. Aluksi naks ja namin heitto taakseni kun lähti laukalla, sit ku tää pelitti, ni annoin laukata lähemmäs ennen naksua. Pysyi laukalla vissiin koko ajan. Pysyispä kokeessakin.

Sen jälkeen tehtiin kai seuraamista. Otin suoraan seuraamaan ilman paikallaan käännöksiä ja sen oli näköistäkin. Koira oli vapaana joten remmistä nyppäämisen sijaan motkotin sille äänellä ihan railakkaasti, ja reagoi siihen hyvin korjaamalla työskentelyään. Sit ne käännöksetkin oli jees :) Patukalla leikimme palkaksi, mudi taisteli kuin sekopää. Kokeessa ennen omaa vuoroa käännöksiä remmin kanssa kehän ulkopuolella ja todnäk seurautan sen suoraan siitä kehään jo valmiiksi vapaana.

Noutoa. Eka patukkaleikin ohessa pelkkiä pitoja edessäni. Pelkäsin että ei tuu mitään, mutta päin vastoin, olipa upeita! Sitten käskin odottaa, peruutin askeleen-pari, ja hakee-käskyllä koira tuli uudestaan eteeni. Vau! Patukka viuhui taas. Irroitus patukasta, kapulan heitto ja hakee-käsky, koirasta kuului pieni hau! kun lähti. Palautti laukalla ja ihan metri ennen minua lensi patukka taakseni. Seuraava muuten samanlainen, mutta HAU! oli isompi ja seisoin paikoillani, jolloin koira tuli hienosti laukalla luovutusasentoon. Jumantsuikka, eihän se mitään hajonnutkaan! Lupaan että tää oli eka ja vika kerta kun se saa haukahtaa noutoon lähdössä, nyt en uskaltanut puuttua, kun pelkäsin että koko liike on paskana muutenkin.

Jäävät, eka maahan, sit seisominen. Patukka lensi heti oikeista asennoista. Olen pettynyt, jos näistä ei tule kokeessa kymppejä, kun se ihan totta osaa nää ainaki kymppipuolen arvoisesti!

---

Muistin unohtaneeni paikallaolon harjoittelut aika lahjakkaasti, joten nyt pari kertaa vielä tehtävä ennen koetta. Iltalenkin yhteydessä oltiin pienellä aukiolla, missä oli reunassa hiekkakasa. Jouni heitteli Tytille keppiä ja minä pistin mudin paikallaoloon. Ehkä minuutti eka niin, että olin n. 10m päässä näkyvissä (ei ollut enempää tilaa). Pääosin tuijotti minua ja vain pari kertaa vilkaisi ohi juoksevaa Tyttiä, ja rauhallisen tarkkaavainen olo koko ajan. Kävin syöttämässä puolet palkkamaksalaatikosta ja poistuin sen jälkeen piiloon metsään tiheän kuusen taa, kun Jouni lupasi pitää mudia silmällä keppileikin ohessa. Ei mitään ongelmaa. Jaksoin ehkä reilu puoli minsaa kyykkiä, sitten jalat alkoi puutua ja nousin pois. Sai loput maksikset maassa maaten, otin siitä sivulle ja vapautin sen jälkeen seisojan ja kepin perään. Huomenna vois tehdä vielä aamulla ja illalla lyhyen makuun kunnon palkalla, niin eiköhän se sillä.