Perinteinen puolen vuoden välein pidettävä miittimme oli eilen, tällä kertaa Hollolassa Heinolan sijaan. Paikalla minä ja L, Nina ja Helmi, Petronella ja Taika sekä pieni mudinpentu Vilppu omistajansa kanssa. Taisin rakastua, ehkä maailman söpöin pentu! <3

Tehtiin liikkeitä osissa enkä enää muista kaikkea, mutta about näin:

*paikalla makuu 3,5min piilossa auton takana (ikkunoista pystyi kurkkimaan ilman että koira huomasi). Oli mennyt lopussa lonkalleen. Mun pitäis päättää, onko se mulle ok vai ei (koesääntöjen mukaan saa kerran mennä lonkalleen, jos pysyy siinä asennossa sitten loppuajan), jotta tietää alkaa puuttua.

*liikkeestä istumista. Jos peruutan, istuu hyvin, jos seuruutan normaalisti, arpoo. Eniten seisomisen ja istumisen välillä, mutta jos istu-käsky tulee yhtään liian painokkaasti, valuu maahan asti. Jos katson koiraan käskyä antaessani ja annan sille pienen vartaloavun, istuu. Niin meinaan tehdä sunnuntain BH-kokeessakin, hiotaan tää sitten talven aikana kuntoon, parissa päivässä tuskin ehtii.

*seuraamista: käännöksiä vasemmalle + täyskäännös vasemman kautta. Vielä on hiomista. Seuruutin sitä neljän ihmisen muodostamassa henkilöryhmässä, ei siinä kummempia.

*liikkeestä maahan meno, normiluksia, kymppi :D

*hyppyä, palkkasin pelkästä menohypystä. Hyvin irtosi vieraalle esteelle.

*bh-paikallaolo. Nina treenasi Livin kanssa samalla kaikkea vauhdikasta (noutoa, luoksetuloa) ja L makasi ehkä jonkun vajaa viisi minsaa. Olin selkä koiraan päin suunnilleen sen 30 askeleen päässä. Siellä se makasi kuulemma oikein rauhassa vailla aikomustakaan nousta. Uskon, että pönöttää kokeessakin. Luultavasti tää on tolle koiralle ihan iisi homma, ohjaaja vaan hermoilee, ja se aika tuntuu niiiiiiiiin pitkältä... terveisin hän jolle 3min avoimen luokan tokokokeen piilossa oli ikuisuus! En mä oikeastaan sitä pelkää, että se sinkoaa kenenkään luo sieltä, se on hyvin hyvin epätodennäköistä. Enemmän sitä, että aika on niin pitkä ja koira ehtii jo unohtaa mitä oli tekemässä, kenties alkaa rapsuttaa itseään tai vaihtaa asentoa, ja sitten vaivihkaa liikkuu ja lopulta vaikka tyhmänä hiippailee luokse, että äiskä hei, mitä sä seisot siellä, mikä tää juttu olikaan...

*noutoa, sekä pitoja että vauhdista palkaten. Pitoja myös vierailla kapuloilla, tarjosin kapulan kädestä ja ottamisessa oli pientä empimistä ("nuuhkaisen tätä ensin ja otan vasta sitten suuhun"), mutta kaipa se siitä suttaantuu kun tulee lisää treeniä. Vauhtinoudoista eka jees, tokalla meni&tuli kyllä laukalla mutta kovin hitaalla sellaisella. Koira alkoi olla jo aika väsynyt.

*hyppynoutoa patukalla. Siis odottaa perusasennossa, hyppää, hakee, hyppää takas ja taistelu alkaa heti kun lelu on mulla asti. Luulen että tätä on pohjustettu jo sen verta että voisi kokeilla kapulallakin. Pee & Taika näytti kivan tuntuisen tavan noudon treenaamiseen: tarvitaan kolme kapulaa, kaksi ihmistä, ja koira juoksee ihmiseltä toisella kapula suussa. En tiedä onko siinä mitään kummempaa järkeä meille kun kapula suussa juokseminen ei ole hankalaa kuten Taikalle oli ollut, mutta onpahan tavallisesta poikkeava noutotreeni.

*häiriötreeni, jossa koira oli mulla joko perusasennossa (avustaja käskee maahan) tai jätin koiran paikallaoloon (avustaja härnää lelulla yrittäen saada koiran nousemaan ja toinen, missä avustaja käski istumaan). Nina oli kova häiritsemään ja Luksi meni kaikissa lankaan ;) Mutta aika pian se sitten tajusi mikä oli homman nimi. Sen näki koiran silmistä, että nyt muuttui ilme ja se lakkasi kuuntelemasta väärää ihmistä kokonaan ja pönötti vaan siinä mihin olin sen käskenyt. :D Hyvä treeni, ilman muuta meille lisää tällaista!

Oikeastaan unohdin treenata kaikkea niitä mihin olisin kaivannut ehkä jotain vinkkejä: ruutua ja luoksetulon pysähtymisiä. Oli tarkoitus vielä ottaa niitä, mutta sekä koira että minä oltiin jo niin väsyneitä, että ei jaksanut. Nina näytti Helmillä lelurivi-stoppitreenin ja sitä aion ehdottomasti kokeilla Luksillekin. Luksi sai jossain välissä vetää kentällä pikaiset rallit Livin kanssa, ja olis ne varmaan leikkineet vielä lopuksikin, mutta mulla oli kiire jatkaa matkaa.