Mentiin metsäkoululle lenkille (n. 1,5h, koirat ui lammessa, oli ihan uimalelut mukanakin) ja ennen lähtöä tokoilin pikaisesti metsiksen parkkiksella. Aloitin paikallaan käännöksillä ja yhden-kahden askeleen siirtymillä. Otin koiran remmiin. Olen ajatellut tätä käännösasiaa ja tullut siihen tulokseen, että kokeilen antaa kevyen nyppäyksen remmillä mikäli ei käytä takapäätä oikein. Koira kun selvästi osaa sen jutun, ja välillä tekee hienosti, ja välillä hajoaa. Ensin toki aina niitä helpompia paikallaan käännöksiä ja runsaasti palkkaa oikeista, ja vasta sitten vaativampia (koko 90 astetta, liikkeen yhteydessä). No, taisin nypätä kerran ja kaikki loput oli aivan priimaa, jopa vasemmalle täyskäännös liikkeen yhteydessä! Maltoin vielä lopettaa kun meni hyvin.

Sitten tehtiin luoksetuloja kanapullan palasia heittelemällä. Heittelin vaan aluksi edestakaisin kutsuen "tule" kun koira oli syönyt edellisen, ja seuraava lensi vastakkaiseen suuntaan taakseni. Sitten stoppeja, käsimerkki+sanallinen tuotti vissiin oikein hyviä, pelkkä sanallinen ei, ja pelkällä käsimerkillä koira kääntyi katsomaan taaksen heitinkö jotain. Taidan antaa suosiolla tuplakäskyn kokeessa. Tätä pelattiin turhan pitkään, koira ehti alkaa jo ravailemaankin välillä.

Lopuksi avon kaukoja n. 7m matkalta. Jättö maahan, olen vaan ottanut jättökäskyksi "kaukot" suht hiljaisella äänellä sanottuna, sen kummemmin sitä koiralle opettamatta. Kerran maahan käskettynä ei se sieltä nouse jostain oudosta sanasta. Eka istumaan nousu ja siitä heti lensi kanapullaa koiran yli. Kävin laittamassa sen uudestaan maahan, ja nyt tehtiin istumaan nousu ja takas maahan, joka oli tosi nopea, ja kanapulla viuhui taas. Nyt oli tekniikka ja nopeus samassa vaihdossa!

Lopuksi tehtiin etukäteen sovittu liikkeestä seisominen kohti autossa odottavaa Tyttiä ja avonaisella auton ovella koiraansa vahtivaa Jounia. Hyvä pysähtyminen, kävelin itse autolle toisten luo, palasin siitä koiran taakse 4-5m, ja lopuksi koiran vierelle. Vapautus eteen Tytin luo ilman perusasentoa. Mudi luuli saavansa palkkaa minulta ja vasta kädellä huitaisu sai sen uskomaan, että oikeesti saat mennä jo leikkimään. :D Tytiltä mudi saikin villit takaa-ajot vielä lisäpalkaksi.

Pakkasin tokovermeet autoon ja pilkoin vähän kanapullia lenkille mukaan. Mudi haisteli jotain omiaan muutaman metrin päässä sivullani ja Tytti tuli kerjäämään kanapullaa. Käskytin sitä maahan, josta sai pullansa. Taisin vielä pakata jotain autoon ja lukita ovet, ja sitten katsoin että hitto, mudihan makaa tiukassa asennossa siinä missä viimeesi näin sen haistelevan. Se oli mennyt Tytille sanotusta käskystä kuuliaisesti myös maahan. Tiiä olisko se jäänyt sinne makaamaan jos me oltais paineltu vaan metsään, ja sit olisin ihmetelly että missä vitussa se mun piski oikein on :D

Metsäautotiellä kun koira oli n. 50m edellämme ja kääntynyt katsomaan meitä päin, käskin sen maahan. Meni! Pikku hiljaa tarkoitus opettaa maahan lakoaminen hyvinkin kaukaa, pk-eteenmenoa ja oikeastaan luoksetulon maahan menoa varten. Hyvältä vaikuttaa.